• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Potpisani prvi ugovori o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta na području općine Lipovljani

Nakon gotovo dvije godine od raspisivanja natječaja za zakup državne zemlje na području općine Lipovljani, u četvrtak, 30. ožujka, potpisani su i uručeni ugovori petorici poljoprivrednika. Potpisivanje ugovora održano je u vijećnici Općine Lipovljani.

         Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, istaknuo je prilikom potpisivanja ugovora, da je natječaj za dodjelu zemlje na dugogodišnju koncesiju, bio raspisan još 6. travnja 2021. godine, i da je konačno, nakon složene procedure oko zakupa, dio zemlje dodijeljen jedanaestorici vlasnika poljoprivrednog gospodarstva, a da je još dvoje zakupnika u proceduri županijskog državnog odvjetništva. Zemlja se u zakup daje na 25 godina.

         Ugovor o zakupu simbolično su potpisali Damir Štrban, vlasnik OPG-a i Nikola Horvat, a ugovori su uručeni još četvorici poljoprivrednika: Veljku Hubaku, Anđelku Kopecki, Tomislavu Sopiću i Srećku Krpesu. Preostali potpisnici ugovore su potpisali naknadno.

         Nakon uručenja ugovora, okupljeni poljoprivrednici su izjavili da su uglavnom zadovoljni dodijeljenom zemljom u zakup jer su tu zemlju i do sada radili, no sada mogu planirati dugogodišnju poljoprivrednu proizvodnju, no da nisu zadovoljni sporošću, kompliciranošću i potrebnom papirologijom vezanom uz ostvarivanje zakupa.

         Slijedi parafiranje ugovora i uvođenje u posjed zemljišta ugovorenog u dugogodišnji zakup.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content