• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Potpisan ugovor u iznosu od 741.600 kuna za financiranje projekta “Zaželi III”

U Sisku je, u srijedu, 28. prosinca održano potpisivanje i svečana dodjela ugovora ”Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III”, gdje je Općinu Lipovljani zastupao načelnik općine Nikola Horvat.

Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marin Piletić, dodijelio je načelniku Nikoli Horvatu ugovor o financiranju projekta ”Zaželi i ostvari III”, koji će se u 2023. godini provoditi na području općine Lipovljani, u maksimalnom iznosu od 741.600 kuna, To znači da je ovaj projekt u 100%-tnom iznosu sufinanciran sredstvima EU socijalnog fonda.

Projektom “Zaželi i ostvari III” zaposlit će se 15 žena, pripadnica ciljane skupine iz lokalne zajednice, na 6 mjeseci, koje će pružiti uslugu potpore i pomoći za 90 krajnjih korisnika. Njima će se, tom uslugom, povećati razina kvalitete života, te će ih potaknuti na socijalnu uključenost.

Projekt će provoditi Općina Lipovljani u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Kutina, i Centrom za socijalnu skrb Novska. Trajanje projekta, što uključuje i administrativnu provedbu, je 8 mjeseci. Pripreme za provođenje projekta počet će u siječnju 2023. godine.

Uz Općinu Lipovljani, u Sisku je dodijeljeno još 14 ugovora jedinicama lokalne samouprave i udrugama građana, vrijednih više od 14 milijuna kuna. Predstavnicima udruga, općina i gradova s područja Sisačko moslavačke županije obratili su se Ivan Celjak, župan Sisačko moslavačke županije, Ante Lončar, direktor Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i ministar Marin Piletić.

Projekt ”Zaželi  III”, financira se u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

        Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content