• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Potpisan Ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije nogostupa u Ulici braće Radić u Lipovljanima

Početkom rujna započet će 1. faza rekonstrukcije nogostupa u Ulici braće Radić u Lipovljanima, a ugovor o izvođenju tih radova potpisao je općinski načelnik Nikola Horvat s Miroslavom Sopićem, vlasnikom građevinskog obrata  MS iz Lipovljana.

Potpisivanje ugovora održano je u petak, 14. srpnja u Općinskoj vijećnici, uz nazočnost zaposlenika Općine Lipovljani i suradnika općinskog načelnika.

Rekonstrukcija i obnova nogostupa u Ulici braća Radić izvest će se u dva djela. Prva faza je planirana do kraja ove godine, a drugi dio u idućoj godini. Ukupna cijena ugovorenih radova u prvoj fazi je 257.986,89 eura. U tu cijenu ulaze i svi pripremni radovi na uređenju sustava oborinske odvodnje te izradi potpornih zidova, koje prethodno trebati izvesti, jer trasa nogostupa koji će biti proširen prilično je zahtjevna za gradnju.

Nakon potpisivanja ugovora, izvođač radova Miroslav Sopić je zahvalio, ali i naglasio upravo složenost radova i zahtjevnost rekonstrukcije nogostupa koji će ubuduće biti 1,5 metara širine s betonskim obrubom i asfaltnom stazom.

Načelnik općine Nikola Horvat na kraju potpisivanja ugovora podsjetio je kako je potreba za uređenjem i izgradnjom komunalne infrastrukture na području općine vrlo velika, ali da je nemoguće udovoljiti svim zahtjevima u istom trenutku jer je potrebno i vremena za izradu pojedine projektne dokumentacije, ali i financijskih sredstava za realizaciju projekata. Stoga se zahvalio i Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje će sufinancirati ovaj projekt iznosom 55.000,00 eura, odnosno Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, koje će ovaj projekt sufinancirati iznosom od 35.600,00 eura.

Damir SMETKO   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content