• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Počinje obnova županijske ceste u Kraljevoj Velikoj

U ponedjeljak, 10. srpnja, započinju radovi na rekonstrukciji, odnosno obnovi oštećenog kolnika županijske ceste u Kraljevoj Velikoj, tzv. Gradinama, u dužini 3,1 km. Radove će izvoditi poduzeće Strabag, koje je na javnom natječaju dobilo posao izvanrednog održavanja i obnove dijela županijske ceste, a očekivano trajanje izvođenja svih radova je 30 radnih dana. U tom periodu trajat će posebna regulacija prometa koja će biti označena na toj dionici županijske ceste.

        U sklopu ovih radova, prije svega će se očistiti i produbiti postojeći cestovni kanali, izraditi cestovni propusti, strojno orezati granje i živica uz bankine i odvodne kanale, a zatim slijedi „skidanje bankina“ i sanacija „ispuha“. Potom će se ugraditi izravnavajući sloj asfalta te nakon njega i završni, habajući sloj. Na kraju će se ugraditi bankine uz novi kolnik.

Vrijednost svih radova je oko 300.000,00 eura, a sufinancirat će ih ŽUC SMŽ i Općina Lipovljani po modelu pola-pola.

Nakon višegodišnjeg ulaganja u obnovu županijskih i lokalnih cesta, te po završetku ovih radova, biti će obnovljene gotovo sve dionice županijskih cesta na području općine Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content