Subota, 27 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Počinje obnova Kolodvorske ulice i Ulice Svete Barbare u Lipovljanima

Od ponedjeljak, 28. ožujka započinju radovi na rekonstrukciji oštećenog kolnika županijske ceste u Kolodvorskoj ulici i Ulici Svete Barbare u Lipovljanima, u dužini 2,1 km. Radove će izvoditi poduzeće Strabag, a očekivano trajanje izvođenja svih radova je 30 radnih dana. U tom periodu trajat će posebna regulacija prometa koja će biti označena na toj dionici županijske ceste.

        Predstavnici Županijske uprave za ceste SMŽ, općinski načelnik Nikola Horvat i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća, bili su prisutni, u četvrtak, 24. ožujka, uvođenju u posao tvrtke Strabag, koja je na javnom natječaj dobila posao izvanrednog održavanja i obnove dijela županijske ceste, koja prolazi kroz lipovljansku Kolodvorsku ulicu i Ulicu Svete Barbare.

        Tom prilikom je naglašena potreba za pojačanom prometnom signalizacijom i obavijesnim prometnim znakovima za izvođenje radova, jer se cesta neće u potpunosti zatvarati.

        U sklopu ovih radova, pojedini, najoštećeniji dijelovi kolnika s ulegnućima će se u potpunosti iskopati i ugraditi tzv. „koferi“, izraditi stabilizacija, rekonstruirat će se pojedine dionice rubnjaka, nakon čega će se kompletni postojeći asfalt isfrezati te ugraditi novi slojevi kolničkog zastora. Također, po potrebi će se pojedini slivnici za odvodnju oborinskih voda iznivelirati.

        Procijenjena vrijednost svih radova je nešto više od 2 milijuna kuna, a sufinancirat će ih ŽUC SMŽ i Općina Lipovljani po modelu pola-pola.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content