• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Pjevanjem ”Muke po Mateju” obilježena Cvjetnica u Lipovljanima

Dolazak Velikog tjedna i Uskrsa, svake godine najavljuje Cvjetnica, nedjelja muke Gospodinove. Ovogodišnju Cvjetnicu obilježili su i vjernici lipovljanske župe sv. Josipa u župnoj crkvi.

         S maslinovim grančicama i cvijećem, dočekali su, simbolični ulazak križa i župnika Tomislava Pavlovića u župnu crkvu, kao što je narod euforično dočekao dolazak Isusa u Jeruzalem. Župnik je blagoslovio vjernike i donesene maslinove grančice i cvijeće, nakon čega je pjevana ”Muka po Mateju”.

         Već godinama, najznačajnije podsjećanje na Kristovu patnju i uskrsnuće, kroz pjevanje ”Muke po Mateju”, izvodi crkveni zbor i pjevači Mješovitog pjevačkog zbora ”Lira”, pod vodstvom prof. Franje Rodića. Tako je bilo i na ovogodišnjoj Cvjetnici, na kojoj se govorilo i o karitativnom radu u župi. Izvješće o prikupljenim i proslijeđenim sredstvima u župi sv. Josipa, vjernicima je pročitala učiteljica Verica Hrmo.

         U akciju prikupljanja novca za siromašne, uključili su se i prvopričesnici, a sav skupljeni dar bit će na Veliki četvrtak predan biskupijskom Caritasu u Požegi.

         Blagoslovljeno cvijeće i maslinove grančice, a u nekim župama i palme, krasit će domove vjernika tijekom godine.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content