• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Pjevačka skupina ”Karpata” iz Lipovljana nastupila u Vukovaru

Pjevačka skupina Kulturno prosvjetnog društva Ukrajinaca ”Karpati” iz Lipovljana, gostovala je u subotu, 17. rujna u Vukovaru. Dvije ukrajinske pjesme otpjevali su pjevači iz Lipovljana na ‘Danu ukrajinske kulture’, što ga je organiziralo Ukrajinsko kulturno-prosvjetno društvo ‘Ivan Franko’ iz Vukovara.

         U Hrvatskom domu u Vukovaru, uz pjevačku skupinu ‘Karpata’ iz Lipovljana, nastupili su plesači i pjevači UKPD ‘Ukrajina’ iz Slavonskog Broda, UKPD ‘Taras Ševčenko’ iz Kaniže, KUD ‘Ivan Senjuk’ iz Kule u Vojvodini i domaćini, članovi UKPD ‘Ivan Franko’ iz Vukovara. U gotovo dvosatnom programu, pjevači iz Lipovljana imali su, uz glazbenu pratnju Anamarije Nerad, zapažen nastup , za što su dobili dugačak pljesak okupljenih gledatelja.

         Vukovar je i sjedište Ukrajinske zajednice u RH, pa su nastupe na ‘Danu ukrajinske kulture’ pratili čelnici Ukrajinske zajednice, među njima Vlado Karešin, predsjednik Ukrajinske zajednice, ostali dužnosnici Ukrajinske zajednice, te čelnici grada Vukovara i ostali uzvanici, prijatelji UKPD ‘Ivan Franko’.

         Na kraju kulturnog programa, domaćini su podijelili Zahvalnice, za nastup na ‘Danu ukrajinske kulture u Vukovaru’, na čemu se biranim riječima zahvalio Ivan Semenjuk, predsjednik KPDU ‘Karpati’ iz Lipovljana. Za sve sudionike kulturnog programa, organizirano je večera, te zajedničko druženje, na kom su se izvodile ukrajinske pjesme, te plesali tradicionalni ukrajinski plesovi, do duboko u noć. Očuvanje ukrajinske kulture i govora, te zajedničko druženje Ukrajinaca, glavni su ciljevi ‘Dana ukrajinske kulture’.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content