• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Pjevači ”Lire” otpjevali koncert premjerno izveden u katedrali u Košicama

Koncert slovačke duhovne glazbe, pod nazivom ”Tako smo pjevali u katedrali u Košicama”, izveli su članovi Mješovitog pjevačkog zbora ”Lira” iz Lipovljana, u župnoj crkvi sv. Josipa u Lipovljanima. Tim koncertom i misnim slavljem, kojeg je vodio župnik Tomislav Pavlović, započeli su, u petak, 20. listopada, ovogodišnji Dani slovačke kulture u Lipovljanima, koje je organizirala Matica slovačke Lipovljani.

        Za sve umrle Slovake održana je sveta misa u lipovljanskoj župnoj crkvi. Tim sjećanjem na svoje pretke, već niz godina, Matica slovačka Lipovljani, koju uspješno vodi Josip Krajči, kao predsjednik udruge, započinju Dani slovačke kulture u Lipovljanima.

Prošle godine, po prvi puta, Mješoviti pjevački zbor ”Lira” otpjevao je nekoliko pjesama u župnoj crkvi, u okviru Dana slovačke kulture. Bilo je to izuzetno lijep nastup, kojeg su članovi ”Lire” nastavili i ove godine. Vjernici na misnom slavlju i svi koji su došli poslušati koncert ”Lire”, ove godine slušali su slovačku duhovnu glazbu, koju su članovi ”Lire” izveli, premjerno, tijekom ljetnog posjeta Slovačkoj. U katedrali u Košicama pjevali su duhovne pjesme, koje su sada izveli i u lipovljanskoj župnoj crkvi.

I opet je to bio izvrstan nastup, odmjeren i ujednačen, a sve pod ravnanjem prof. Franje Rodića. Kao što su im s poštovanjem pljeskali u katedrali u Košicama, tako ni posjetitelji u lipovljanskoj župnoj crkvi nisu štedjeli dlanove. Zapljeskali su lijepom, uhu ugodnom koncertu, na kom je 16 članova ”Lire” pjevalo na slovačkom i latinskom jeziku. Sjajno ozračje za jedan odličan kulturni program.

Pred početak koncerta, Josip Krajči, predstavio je suradnju Matice slovačke Lipovljani i Mješovitog pjevačkog zbora ‘Lira”, zahvalio se na njihovom nastupu u Košicama, drugim nastupima tijekom dugogodišnje suradnje, i najavio dalju suradnju s vrlo uspješnim zborom ”Lira”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content