• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Ovogodišnji ”Lipovljanski susreti” održat će se od 26. do 28. kolovoza

Ovogodišnji ”Lipovljanski susreti” održat će se u petak, subotu i nedjelju, 26., 27. i 28. kolovoza. Nakon prošlogodišnje dvodnevne manifestacije, ove godine ”Lipovljanski susreti”, pripremat će se kao trodnevna manifestacija, kako je i održavana 10-tak godina prije izbijanja pandemije coronavirusa.

         Nikala Horvat, načelnik općine Lipovljani i predsjednik Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta”, sazvao je prvu, radnu sjednicu Organizacijskog odbora, što znači i početak priprema ovogodišnje manifestacije. Odbor je održao sastanak u ponedjeljak, 9. svibnja, na kom je donesena odluka da će se ”Lipovljanski susreti” održati zadnji vikend u kolovozu, u dosadašnjem terminu, u kojem se održavaju od početka manifestacije, koja je pokrenuta  davne 1976. godine.

         Predložena je i organizacijska shema ”Lipovljanskih susreta”. U uži sastav Odbora  izabrani su Nikola Horvat za predsjednika, Tomislav Lukšić za zamjenika i Danijela Matejaš za tajnicu Organizacijskog odbora LS-a. Za cjelokupnu organizaciju ‘Susreta’ predloženo je još 14 pododbora koji sudjeluju u realizaciji manifestacije. Ukupno je, za sada, predloženo 17 članova odbora, a 12 ih je bilo na prvoj sjednici  Organizacijskog odbora.

         Uz imenovanje članova Organizacijskog odbora LS-a, i određivanja datuma održavanja ‘Susreta’, članovi Odbora dotakli su se i drugih tema vezanih na ‘Susrete’. Prije svega tu je pitanje financiranja ‘Susreta’, nastupa društava i udruga u kulturno-umjetničkom programu, tiskanju promidžbenih materijala i sponzora, odnosno pokroviteljstva nad ovom turističkom i manifestacijom nacionalnih manjina Republike Hrvatske.

         Na sva pitanja članovi Odbora moraju naći odgovore jer do ovogodišnje manifestacije ”Lipovljanski susreti” ostaje još 100-tinjak dana.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content