• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Osnovna škola Josipa Kozarca, uspješno realizirala eko-projekt uz financijsku pomoć INA-e

S ciljem širenja svijesti o važnosti održivog razvoja, INA od 2014. godine provodi program Zeleni pojas, u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte. Među ovogodišnjim odabranim projektima je i projekt ”Arboretum – mjesto učenja, igre i zabave”, OŠ Josipa Kozarca iz Lipovljana. Ovaj je projekt INA sufinancirala u iznosu od 25.000 kn.

Tijekom provedbe projekta, od svibnja do listopada ove godine, učenici su u suradnji sa zaposlenicima škole i roditeljima, posadili sadnice drveća i cvijeća koje su kupljene doniranim sredstvima. Također su kupljene grablje, motike, štihače, kolica za prijevoz, vreće za lišće, kosilica, rezač visokih grana i puhač lišća. Nabavljenom opremom provodili su se sezonski radovi u arboretumu; okopavalo, plijevilo, uklanjalo suho i bolesno granje, drveće i ostalo raslinje, grabljalo, usisavalo lišće i kosila trava.

Osim toga, uređene su postojeće i postavljene nove klupe i koševi. Zahvaljujući kupljenoj opremi, tijekom proteklog tjedna, održana je velika jesenska akcija uređenja arboretuma u kojoj su sudjelovali učenici, zaposlenici škole i roditelji, te ostali zainteresirani sumještani. Ravnateljica škole Mirjana Faltis zahvaljuje INA-i što je prepoznala, za školu i lokalnu zajednicu, veoma važan projekt, kojim će se unaprijediti i omogućiti učenje na zanimljiviji način, u prirodi i iz nje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content