• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Osnovna škola Josipa Kozarca bila je domaćin svečanosti županijskog školskog sporta

U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, nakon dvogodišnje stanke, u četvrtak, 29. rujna, održana je godišnja svečanost školskog sporta Sisačko moslavačke županije. U lipovljanskoj sportskoj školskoj dvorani okupilo se mnoštvo sportaša i njihovih voditelja s područja čitave županije, koji su sudjelovali u raznim sportskim natjecanjima u školskoj godini 2021./2022.

        Svečanost školskog sporta Sisačko-moslavačke županije organizirao je županijski Školski sportski savez, čiji je predsjednik Josip Šimunović iz Novske, a voditeljica svečanosti bila je Ljiljana Gavranović, tajnica ŠS SMŽ. Himnu na početku svečanosti otpjevala je Lucija Jancetić iz Krivaja, učenica OŠ Josipa Kozarca. U ime domaćina sve učenike sportaše i njihove voditelje, pozdravila je Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca, a svečanosti školskog sporta prisustvovao je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

        Svečanost školskog sporta SMŽ  otvorio je Ivan Celjak, župan Sisačko moslavačke županije, nakon čega su uručene nagrade najuspješnijim školskim sportskim društvima za prošlu školsku godinu. Kod srednjoškolaca, prvo mjesto osvojio je ”Gimnazijalac”, Gimnazije Sisak, drugi je bio ”Srednjoškolac”, Srednje škole Novska, a treće mjesto pripalo je ”Topuskom”, Srednje škole Topusko.

U kategoriji osnovnih škola pobjednik je ”ŠSD Novska”, Osnovne škole Novska, drugi je ”Viktorovac”, Osnovne škole Viktorovac iz Siska, a treći su ”Ribari”, Osnovne škole Braća Ribar iz Siska.

Nakon uručivanja nagrada školskim sportskim društvima, uručene su i nagrade za postignute ekipne i pojedinačne uspjehe. Ekipe sportskih društava SMŽ osvojile su 14 medalja brončanog, srebrnog i zlatnog sjaja na državnim prvenstvima. Među najboljima su djevojke ”Srednjoškolca” Srednje škole iz Novske, koje su osvojile brončanu medalju u badmintonu. Državne prvakinje u krosu postale su učenice Osnovne škole Stjepana Kefelje iz Kutine, a njihovi učenici osvojili su brončane medalje.

Svečanost školskog sporta završila je dodjelom nagrada za fair play, koje su otišle mladim sportašima iz Petrinje i Siska. Svečanost županijskog školskog sporta uveličale su i ‘Iskrice’ iz Lipovljana, koje su izvele nekoliko nastupa.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content