Petak, 26 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održano općinskog vatrogasno natjecanje u Lipovljanima

Vatrogasna zajednica općine Lipovljani, nakon gotovo trogodišnje stanke, organizirala je općinsko natjecanje svojih ekipa. Na vatrogasnom poligonu DVD-a Lipovljani, u subotu, 25. lipanja, sedam ekipa, uglavnom djece i mladeži, pokazalo je dobru uvježbanost i brzinu izvođenje vježbi, što bi mogao biti znakoviti početak obnove vatrogastva na području općine Lipovljani.

Prve su, u vruće subotnje popodne, na stazu izašle najmlađe vatrogasne ekipe. U konkurenciji djece od 6 do 12 godina, koji stječu prva vatrogasna i natjecateljska iskustva, vodu nose u kantama, a mete gađaju brentačama, nastupile su dvije ekipe iz DVD-a Lipovljani, te ekipa iz DVD-a Piljenice i DVD-a Kraljeva Velika. Ostvareni rezultati izvođenja vježbi bili su odlični, između 50 i 60 sekundi. 

Nakon toga vježbe su izvele dvije ekipe vatrogasne mladeži, od 12 do 16 godina. Obje ekipe bile su iz DVD-a Lipovljani, po jedna u ženskoj i muškoj konkurenciji, iako je muška ekipa, ipak, većinski popunjema djevojčicama. No, obje su pokazale solidnu uvježbanost  i brzinu izvođenja vježbi. Uz još malo treniranja, i usvajanje natjecateljskih detalja, bit će to ekipe koje će dugo biti u vrhu svih vatrogasnih natjecanja.

Na kraju općinskog natjecanja vježbu je održala i ženska A ekipa  , kojoj godine nisu važne, već brzina i spretnost. Brzina izvođenja vježbi bila je dobra, a kvaliteta izvođenja bila je odlična, gotovo bez greške. Ova ženska ekipa, na tragu je nekadašnje ženske ekipe DVD-a Lipovljani, koja je žarila i palila po vatrogasnim natjecanjima diljem Hrvatske (i Slovenije), a vrhunac je bio nastup na vatrogasnoj olimpijadi.

Nakon održanog natjecanja, postrojenim ekipama zahvalila je na dolasku i uloženom trude, te čestitala na izvedenim vježbama, Dijana Vanjek, v.d. zapovjednik VZO Lipovljani. Zajedno s Aleksandrom Miličevićem, zapovjednikom DVD-a Lipovljani, podijelila je medalje prisutnim ekipama.

Svi natjecatelji dobili su zlatne medalje, jer su, zajedno sa svojim voditeljima, uložili puno truda da se, nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, obnove vatrogasne ekipe. Izgubljen je kontinuitet nastupanja i popunjavanja ekipa, ali i natjecateljskog duha i zajedničkog druženja. Sve to moralo je krenuti od početka. I krenulo je, posebno dobro u DVD-u Lipovljani, bez obzira na sve prijašnje i probleme koji se opetovano ponavljaju.

Zadovoljan viđenim bio je i Danijel Ribarić, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, koji je zahvalio i članovi DVD-a Krivaj, koji nisu imali ni jednu ekipu na natjecanju, ali su pomogli oko organizacije ovog općinskog natjecanja.

Sve ekipe, zbog kvalitetno izvođenih vježbi mogu nastupati na drugim vatrogasnim natjecanjima, vatrogasnim kupovima, koji će se ovog ljeta obnavljati, nakon stanki. To će im donijeti nova natjecateljska iskustva, nove pobjede, jer su ekipe kvalitetne, i lijepu budućnost lipovljanskog vatrogastva. Nadajmo se.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content