• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održano općinsko vatrogasno natjecanje vatrogasnog podmlatka

Vatrogasna zajednica općine Lipovljani i ove godine je organizirala općinsko natjecanje najmlađih vatrogasnih ekipa za 4 dobrovoljna vatrogasna društva s područja općine Lipovljani. Natjecanje djece i mladeži održano je u Lipovljanima, na vatrogasnom vježbalištu, u nedjelju, 18. lipnja u popodnevnim satima.

         Nakon postrojavanja prve su, s natjecanjem krenule ekipe djece, koje mete gađaju vodom iz brentača. U toj kategoriji natjecale su se 4 ekipe, po jedna iz DVD-a Piljenice i DVD-a Lipovljani, i dvije ekipe iz DVD-a Kraljeva Velika.

         Nakon njih, održano je natjecanje s preprekama, na kojem su nastupile dvije ekipe vatrogasne mladeži iz DVD-a Lipovljani.

         Vremena s kojima su izveli vježbe su odlična. Sve ekipe su se plasirale na županijsko vatrogasno natjecanje, koje će se početkom srpnja održati u Trebarjevu Desnom. Ako u ovakvim vremenima budu izveli vježbe na županijskom natjecanju, ekipe VZO Lipovljani mogu očekivati odlične plasmane i na tom natjecanju.

         Nakon održanog natjecanja svim ekipama podijeljene su zlatne medalje. Natjecanje je vodila Dijana Vanjek, zapovjednica VZO Lipovljani, a izvođenje vježbi pratili su Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani, Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Mario Paluh, zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice SMŽ. Ispravnost izvedenih vatrogasnih vježbi kontrolirali su vatrogasni suci: Ljerka Gobac, Mirjana Podhraški i Damir Golik. 

         Poslije podjela medalja, u svrhu popularizacije vatrogastva, održane su i igre između mladih natjecatelja i njihovih roditelja. Nosila se voda u čaši, potezao se konop i igrao graničar s vrećicama punih vode, a u svemu nešto bolji bili su mladi natjecatelji, kojima je bilo veselje pobjeđivati svoj roditelje, posebno u potezanju užeta.

         Na kraju natjecanja, priređeno je i zajedničko druženje svih prisutnih, za što su se cijelo vrijeme natjecanja trudili vatrogasci DVD-a Krivaj, a bili su u tome uspješni kao i ekipe koje su sudjelovale na ovom općinskom natjecanju.

Damir SMETKO   

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content