• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održano godišnje natjecanje u lovu ribe na plovak

Jednom godišnje Športsko ribolovno društvo ”Šaran” iz Lipovljana organizira društveno natjecanje u lovu ribe na plovak, za sve svoje članove. Ove godine, društveno natjecanje održano je u nedjelju, 18. rujna, na zatvorenim vodama društva na Gradinama, s velikim odazivom članstva. Planirali su natjecanje na kanalu Pakre kod Piljenica, ali zbog visokog i nabujalog vodostaja, od ogromne količine padalina prethodnih dana, natjecanje je premješteno na Gradine.

         U jutarnjim satima izvučena su startna mjesta natjecatelja, pa je natjecanje trajalo do 12 sati. Nakon toga, natjecateljska komisija na čijem je čelu bio Zlatko Hrmo, te članovi Dubravko Mihalić i Veljko Lisac, izvagala je sve ulove, i po kategorijama, sastavila listu plasmana svakog natjecatelja. Na proglašenju rezultata, u ime ŠRD ”Šaran”, nagrade najboljima uručio je Josip Hudec, predsjednik ŠRD ”Šaran”.

         U kategoriji kadeta, najviše rile ulovio je Josip Stublija, čime je postao prvak ”Šarana” za ovu godinu. Drugo mjesto osvojio je Luka Stublija, a treće mjesto David Hudec. U kategoriji kadetkinja nije bilo natjecanja.    

         U kategoriji juniora, najviše ribe uhvatio je Mihael Tot. Drugo mjesto osvojio je Patrik Blažević, a treće mjesto Gašpar Franić. U kategoriji juniorki, ove godine također nije bilo natjecanja.

         U kategoriji seniorki, natjecalo se 6 natjecateljica, a najviše ribe ulovila je Jelena Stublija, čime je nastavila višegodišnji niz društvene prvakinje u lovu ribe na plovak. Odmah iza nje po ulovu svrstala se Ana Krajči, a treće mjesto osvojila je Vikica Jajtić.

         U seniorskoj, najjačoj konkurenciji, natjecalo se više od 40 članova društva. Nakon izvaganih ulova, prvo mjesto i titulu prvaka ”Šarana” u 2022. godini, odnio je Josip Hudec, ujedno i predsjednik ŠRD ‘Šarana’. Drugo mjesto osvojio je Božo Jajtić, a treće mjesto Tomislav Blažević.

         Ukupno najveći, pojedinačni ulov od svih ovogodišnjih natjecatelja imala je Jelena Stublija, ulovivši preko 3 kilograma ribe. Velikih ulova nije bilo, a više uspjeha su imali natjecatelji koji su lovili sitnu ribu.

         Nakon proglašenja rezultata, upriličena je podjela medalja, a najmlađima i ribičkog pribora. Za sve natjecatelje, članove ŠRD ”Šaran” iz Lipovljana, priređen je i ručak, u suradnji s lipovljanskim lovcima. Po sunčanom i lijepom vremenu mnogi su to iskoristili za zajedničko druženje, nakon višednevnih obilnih padalina.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content