• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana velika akcija čišćenja ribolovnih voda ŠRD ”Šaran”

Na prvu veliku, ovogodišnju akciju čišćenja okoliša svojih voda, koja je održana u nedjelju, 30. lipnja, odazvalo se ukupno 55 odraslih članova Športsko ribolovnog društva ‘Šaran’ iz Lipovljana. Čistilo se na 4 lokacije, a nakon toga svi zajedno, uz pripremljeni ručak, družili su se na jamama kod Gradina.

         Svaki punoljetni član lipovljanskog ribolovnog društva ”Šaran” ima člansku obvezu dva puta godišnje sudjelovati na akcijama čišćenja i uređenja ribolovnih voda, kojim upravlja društvo. Prva ovogodišnja akcija čišćenja održana je zadnju nedjelju u lipnju, a slijedeća će biti organizirana tijekom jeseni. U međuvremenu, već su održane dvije manje akcije čišćenja, na samo jednoj ribolovnoj lokaciji u kojoj je sudjelovalo 20-tak članova. Tako ribolovci, članovi ŠRD ”Šaran” iz Lipovljana, ispunjavaju i onu društveno korisnu ulogu – čuvanje i uređivanje ribolovnih voda na području općine Lipovljani, te zaštitu prirode i okoliša.

-Na uređenju obala Struga kod Opeka sudjelovalo je 19 članova. Isti broj članova, njih 19, uređivao je i lijepi kanal Krivajac. Jamarički kanal uređivalo je 7 članova, a jame na Gradinama 10 članova. Nekoliko članova je radilo i na pripremi gulaša, za sve sudionike ove ribičke radne akcije – rekao nam je Josip Hudec, predsjednik ŠRD ”Šaran”.

Na dogovorena mjesta uređivanja, na Strugu i Krivajcu, neki članovi došli su već u 6 sati ujutro, sve kako bi se što više okoliša očistilo za manje, jutarnje temperature. Čistila se i uređivala obala voda s motorkama, flaksericama, mačetama i škarama. Rezalo se granje, krčila se amorfna, kosila se visoka trava, uređivala ribička mjesta, trasirale se staze kroz zaraslo područje i mjestima koja su dodatno zakrčili i uništili dabrovi. Zbog vrućine radilo se do 11 sati, a nakon toga su se svi članovi koji su vrijedno radili, okupili na jamama kod Gradina.

Za odličan odaziv i veliki posao na uređenju u ovoj akciji, svima je prije podjele gulaša, zahvalio Josip Hudec, predsjednik društva. Pozvao ih je na dalje očuvanje i čišćenje ribolovnih voda kojima gospodari ŠRD ”Šaran” iz Lipovljana, i zaželio uspješno ribolovno ljeto i čitavu godinu.

Ovog proljeća učlanio se veći broj članova u društvo, pa sada ŠRD ”Šaran” broji 240 članova, o kojima najviše brine tajnik Veljko Lisac. Njegov rad pohvalio je predsjednik Josip Hudec, a za prvu veliku ovogodišnju akciju uređenja i čišćenja ribolovnih voda, tajnik društva dodatno je vodio brigu o logističkim potrebama u ovoj akciji. Članovi društva zahvalili su svojim kolegama na organizaciji i na pripremljenom ručku. Ribičko društvo ”Šaran” i dalje ispunjava zacrtani plan rada kroz godinu.

Damir SMETKO

Fotografije još i Karlo Sigeti, te ŠRD ”Šaran”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content