• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana tradicionalna likovna kolonija na Opekama

Opeke, skrovito mjesto među stoljetnim hrastovim ljepotanima, opet je bilo mjesto okupljanja neprofesionalnih slikara, ove godine u krugu od 200 kilometara, od Slavonskog Broda na istočnoj strani od Lipovljana, do Zagreba i Stubičkih Toplica na zapadnoj i sjevernoj strani. Okupilo se 28 slikara, koji su u subotu, 1. listopada, bojama izražavali svoje emocije na likovnoj koloniji ”Listopadske boje Lipovljana”.

         Hrastova šuma, okolne vode, polja, gljive, životinje i same Opeke, bile su inspiracija slikarima amaterima, koje je na koloniju i ove godine pozvala, i domaćin im bila, Zdenka Kokolek iz Kraljeve Velike, u ime grupe SOL i Općine Lipovljani. Na Opekama, imanju Šumarskog fakulteta iz Zagreba, nastalo je 30 lijepih radova, koje će krasiti Općinu Lipovljane i njene institucije.

         ”Listopadske boje Lipovljana” ove godine svojim radovima osnažili su slikari: Vlatka i Antun Premuž, Juro Marić, Jozo Pišković, Nada Sanić i Ana Bonić Pišković iz Slavonskog Broda, Katica Trumbetaš iz Velike Gorice, Katarina Ćanić, Evica Kraljić, Vesna Dumičić, Tomislava Juranović i Marija Valentić iz Nove Gradiške, Borislav Tutić iz Kutine, Željko Breka iz Stubičkih Toplica, Mirko Grgić iz Borovca, Božena Havlik i Jelena Pavković iz Zagreba. Uz njih na Opekama su se iskazali i članovi slikarske grupe ”Slikari općine Lipovljani”: Ankica i Dubravko Malleg, Ivana Kozina, Marija Keser, Vlatka Vidiček Dam, Kata Jerković, Vjekoslav Marenčić, Zdenka Kokolek, Iva Stipčević i Nataša Tisaj, te djeca Klara, Mijo i Antonija Turas.

         Slikarima ovogodišnje likovne kolonije na Opekama, priređen je zajednički ručak i malo druženje nakon završetka slikanja, a u ime Zdenka Kokolek podijelila im je i pismena Priznanja.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content