• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana Skupština Turističke zajednice općine Lipovljani

Nakon niza godina djelovanja bez zaposlene osobe, od lipnja prošle godine, Turistička zajednica općine Lipovljani ima zaposlenu direktoricu. Turističko vijeća Turističke zajednice OL imenovalo je početkom svibnja Marijanu Musij iz Lipovljana za direktoricu Turističke zajednice, na mandat od 4 godine. O toj promjeni, ali i o ostalom radu Turističke zajednice u 2022. godini, izabrana direktorica podnijela je izvješće članovima Turističkog vijeća i Turističke zajednice na skupštini, održanoj u četvrtak, 30. ožujka u općinskoj vijećnici.

 Skupštinu Turističke zajednice vodio je Nikola Horvat, predsjednik Turističke zajednice, a izvješće o izvršenju Programa rada i Financijskog plana Turističke zajednice općine Lipovljani podnijela je Marijana Musij. U njemu su pobrojane sve manifestacije u kojima je sudjelovala Turistička zajednica s iznosima troškova.

        – U 2022. godini zabilježeno je značajno povećanje prihoda, to se prvenstveno odnosi na prihode iz proračuna Općine Lipovljani. Sukladno tome, značajno su povećani i rashodi jer su događanja i manifestacije koje su do sada financirane preko Općine Lipovljani, vraćene u djelokrug rada i organizaciju Turističke zajednice, a zapošljavanjem direktorice došlo je i do rashoda za plaće i trošak ureda – zaključuje se u izvješću Marijane Musij.

         U prošloj godinu ukupni prihodi Turističke zajednice bili su u iznosu od 551.039 kuna, a ukupni rashodi 482.284 kune, pa je ostvaren višak prihoda od 68.755 kuna.

        Nakon jednoglasnog usvajanja izvješća o radu i financijskom poslovanju Turističke zajednice općine Lipovljani u prošloj godini, prisutnima je predložen i prvi rebalans financijskog plana za ovu godinu. Ukupni prihod nešto je povećan, sa 102.500 eura, na 107.000 eura.

        Skupština je završila razgovorom o trenutnim aktivnostima Turističke zajednice. Direktorica Marijana Musij izvijestila je članove Skupštine o pripremama za ovogodišnje ”Lipovljanske susrete”, te o pripremi programa kojim će se financirati projekti ugostitelja, za pripremu i posluživanje hrane, te povećanje smještajnih kapaciteta na području općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content