• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana redovna godišnja Skupština NK Slavonac nakon godine stabiliziranja rada

Prošla godina bila je godina stabilizacije Športskog nogometnog kluba Slavonac iz Lipovljana. Nakon nekvalitetnog upravljanja bivšeg vodstva te odustajanja seniorske ekipe od natjecanja, nogometnom klubu s 90-togodišnjom tradicijom prijetilo je gašenje. Ipak, dolaskom novog predsjednika ‘Slavonaca’, aktiviranjem članova uprave i dugogodišnjih članova kluba, podrškom roditelja djece koja treniraju nogomet i pomoći općinskog vodstva, ŠNK Slavonac je postepeno obnovio rad i aktivnosti, fokusirao se na Školu nogometa s najmlađim kategorijama, uključio u natjecanja, zatim oformio seniorsku ekipu, i uz bučnu i posebnu podršku navijača ‘Beatlesa’, nastavio aktivan rad.


Nakon takvih (ne)prilika, u subotu, 28. siječnja, održana je redovita godišnja Skupština, na kojoj se govorilo o radu i poslovanju kluba u prošloj, 2022. godini. Skupštinu je vodio Željko Zorić, predsjednik ‘Slavonca’, uz članove radnog predsjedništva Mateja Milašinovića, Marka Lončarevića i Ivice Maletića.


Željko Zorić podnio je izvješće o radu, u kojem je naglasak bio na konsolidaciji rada kluba, Školi nogometa među najmlađim kategorijama igrača, na ponovnom okupljanju seniorske ekipe koja je nakon jednogodišnje stanke ponovo nastavila natjecanje u 2. ŽNL, za što je posebno zahvalio g. Kušmišu na pomoći. Na kraju je zahvalio svima koji su sudjelovali u radnim akcijama uređenja, roditeljima koji podržavaju svoju djecu u treniranju nogometa i svim donatorima na financijskoj pomoći.


Nakon izvješća o radu kluba, treneri su podnosili izvješća o ekipama i njihovim rezultatima, najviše o natjecanjima u jesenskoj polusezoni. Imperativ u radu ekipa nije bilo pobjeđivanje i ostvarivanje najboljih rezultata, već ojačavanje ekipa, stabiliziranje igrača, igre i nastupa, te analiza što i kako dalje raditi s igračima. Seniorska ekipa s dva poraza i jednim neriješenim rezultatom, pri vrhu je 2. ŽNL.


U Školi nogometa ima 85 registriranih dječaka, ali i djevojčica koji nastupaju u 6 kategorija s vrlo dobrim rezultatima. Nastupaju i po turnirima, gdje ostvaruju također sve bolje rezultate. Pravo stanje svih ekipa pokazat će prvenstveni dio nogometne sezone 2022/23.


U protekloj godini ŠNK Slavonac ostvario je prihod od 168.317 kuna, a rashodi su bili ukupno 157.663 kune. Najviše je prihoda ostvareno od članarina u Školi nogometa i Općine Lipovljani, a najviše je potrošeno na troškove natjecanja, električnu energiju, članarine i kotizacije za natjecanja.
Uz prihvaćanje izvješća o radu i financijskom poslovanju u prošloj godini, prihvaćeni su planovi za 2023. godinu i financijsko poslovanje u njoj. U ovoj godini plan je, među ostalim, osvojiti 1. mjesto u 2. ŽNL, oformiti juniorsku ekipu, a po mogućnosti i žensku ekipu. Za ostvarenje svih tih planova trebat će im 26.633 eura.


Pri kraju redovne Skupštine, Zlatko Šepović, predsjednik Nogometnog središta Novska, zaželio je da im se ostvare svi planovi, a Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, godinu bogatu dobrim rezultatima i radom s pogledom u budućnost.


-Slavonac je klub bogate nogometne tradicije, i drago mi je da je krenuo dalje. Zato zahvaljujem Željku Zoriću, koji je preuzeo klub u nezavidnom stanju, trenerima koji su svakodnevno s najmlađim igračima, roditeljima koji ih vode na natjecanja, i svima koji su se angažirali u radu kluba. Zahvaljujući svima vama klub nije stao, već je krenuo naprijed. Želim vam da već iduće godišnje Skupštine ova dvorana bude potpuno ispunjena članovima kluba, a Općina Lipovljani će vam u tome biti partner i podrška.
Radimo na projektu novog sportskog centra na Linijama, u okviru kojeg će Slavonac dobiti nove svlačionice. Radi se i projekt nivelacije sadašnjeg terena, čija je visinska razlika 1,60 metara, podržavamo osnivanje juniorske ekipe, ali i ženske ekipe, koja bi bila odlična promocija naše sredine. Isto tako, želimo dostojno obilježiti 90. obljetnicu osnivanja ŠNK Slavonca koji ni u najtežim vremenima nije prestao s radom – naglasio je načelnik Nikola Horvat, na završetku redovne godišnje skupštine.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content