Petak, 26 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana redovna godišnja Skupština DVD-a Lipovljani

Nakon što su krajem siječnja ove godine održali izvanrednu izbornu Skupštinu društva, na kojoj je izabrano novo čelništvo društva, na čelu s Blažom Brebrićem, članovi DVD-a Lipovljani, u subotu, 14. sibnja održali su redovnu godišnju Skupštinu za 2021. godinu.

        Redovnu Skupštinu vodio je Blaž Brebrić, predsjednik DVD-a Lipovljani, a članovi vodstva Skupštine bili su još Aleksandar Miličević, zapovjednik i Dino Sudra, tajnik društva. Na Skupštinu su  došla 54 odrasla člana, od 100 koliko ih sada broji DVD Lipovljani. Članovi vatrogasnog podmlatka ovog puta nisu bili na Skupštini.

O radu društva u protekloj godini, kratko je govorio Blaž Brebrić, naglasivši da se radilo u smanjenim aktivnostima, obzirom na probleme u društvu.operativa je uvijek bila aktivna, posebno krajem  2020. godine i početkom 2021. godine kad je Petrinju i cijelu Sisačko-moslavačku županiju pogodio niz jakih potresa, a vatrogasci DVD-a Lipovljani sa vatrogasnim autoljestvama i potražnim timom K-9 bili među prvima na pružanju pomoći spašavanja iz ruševina.

O radu operativnih vatrogasaca i intervencijama u prošloj godini govorio je Aleksandar Miličević, zapovjednik DVD-a Lipovljani. Istaknuo je, među ostalim, da je potražni tim K-9 u Petrinji bio prvih 8 dana i pretraživao ruševine u centru petrinje, a da je tijekom godine bilo 5 tehničkih i 8 protupožarnih intervencija. Članovi opeartive pomagali su i kod organizacije prošlogodišnjih ‘’Lipovljanskih susreta’’.

Financijsko poslovanje DVD Lipovljani vodi financijski servis, a Dino Sudra, tajnik društva, pročitao je financijsko izvješće. Ukupni prihodi u protekloj godini iznosili su 1.680.000 kuna s time da je 660.000 kuna preneseno iz 2020. godine. Ukupni rashodi u prošloj godini, u DVD-u Lipovljani bili su 1.098.000 kuna, pa su 581.810 kuna prenijeti za rad društva u ovoj godini. Podnesena izvješća za rad DVD Lipovljani u 2021. godini prihvaćena su jednoglasno, kao i prijedlog rada tijekom ove godine.

Pri kraju Skupštine o radu DVD-a Lipovljani i stanju u vatrogastvu govorio je Danijel Ribarić, predsjednik VZO Lipovljani. Zahvalu za sudjelovanje u saniranju posljedica potresa u Sisku i Banovini, te o najavi da će započeti rad s djecom -vatrogascima, pozdravio je na Skupštini i Mario Paluh, zapovjednik Vatrogasne zajednice Sisačko-moslavačke županije.

        Nakon krize rukovođenja, koja je završena izbornom Skupštinom, očekujem nastavak dobrog rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lipovljani – rekao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, i nastavio kako očekuje dobru organiziranost vatrogastva, ulaganje u postrojbe DVD-a Lipovljani, ali i ostalih društava VZO Lipovljani. Zbog rada i izlazaka na intervencije uskoro će vatrogascima biti na raspolaganju gotovo milijun kuna, iz europskog fonda Solidarnosti, kojim će se društva dodatno opremiti. kako bi bili još operativniji i opremljeniji. Stoga je načelnik Nikola Horvat zahvalio svim vatrogascima na njihovoj humanosti, svima koji su sudjelovali u sanaciji posljedica potresa u Sisku, Petrinji i na Baniji, svima koji su nagrađeni Priznanjem Općine Lipovljani i svima koji aktivno sudjeluju u radu vatrogasnih društava.

        Redovna godišnja Skupština DVD-a Lipovljani završila je završnom riječju predsjednika društva Blaža Brebrića, koji je poželio da se nastavi započeti rad svih članova društva i njihovo još veće angažiranje, rad s mladima, te da se društvo ove godine još bolje opremi.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content