• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održana promocija prve zbirke poezije Jelene Horvat iz Lipovljana

U opuštenoj i raspjevanoj atmosferi, u Društvenom domu u Lipovljanima, održana je promocija prve zbirke poezije Jelene Horvat, 35-ogodišnje Lipovljanke, koja samozatajno pjesme piše još od osnovne škole, ali intenzivno zadnjih pet godina. Ova ugodna promocija održana je u petak, 26. kolovoza, u okviru programa ”Lipovljanski susreti 22′.

Zbirku poezije Jelene Horvat, ”Da se mene pita” predstavio je Bruno Grgurić iz Rijeke, urednik tiskanog izdanja, a posebni, i nezaboravni, glazbeni ugođaj čitavoj promociji darivao je Davor Radolfi, poznati hrvatski latino glazbenik iz Rijeke. Njegovi pjevački hitovi izvrsno su se uklopili uz stihove koje piše Jelena Horvat.

U svečanom i gotovo obiteljskom okružju, u dvorani Društveno doma, koja je za ovu prigodu bila obojana sva u plavo, poput korica prve zbirke ”Da se mene pita”, promociju je vodio urednik Bruno Grgurić. On je predstavio autoricu Jelenu Horvat, ali i zbirku za koju ističe da je vrlo originalna, da ima više specifičnosti i da širi pozitivna razmišljanja.

Odlike prve zbirke pjesama ”Da se mene pita” su pjesme pisane slobodnim stihom, a zanimljivo je to da pjesme nemaju naslove, već su, u knjizi, označene brojevima, jer su autorici, kako kaže, svi stihovi jednako vrijedni, pa ne žele samo neke isticati. U prvoj zbirci poezije Jelena Horvat piše o raznim životnim temama i zbivanjima, pjesme su joj male priče o motivima o kojima piše, a bez obzira na istaknute probleme, pjesme završavaju s pozitivnim stavom, puni nade i optimizma.   

Posebni ugođaj, po kom će se, među ostalim, pamtiti promocija prve zbirke poezije Jelene Horvat, bio je raspjevani ugođaj, kojeg je stvorio Davor Radolfi,  poznati pjevač latino pjesama. Na promociji je otpjevao 10-tak svojih glazbenih hitova i time dočarao posebni ugođaj, raspjevani i zabavan, na ovoj promociji. Većinu njegovih hit pjesama, prisutni posjetitelji promocije, zapjevali su s njim.

Na kraju promocije, svima koji su doprinijeli da se ovaj zanimljivi i ugodni kulturni događaj održi, zahvalio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i brat autorice Jelene Horvat. U svojoj zahvali, istaknuo je da općina Lipovljani podržava društvene kulturne programe, ali i umjetničke sklonosti pojedinaca, iako u ovom nije ničim sudjelovala, osim ustupanja Društvenog doma za održavanje promocije. Zahvalio je autorima promocije i čestitao autorici na njenoj prvoj zbirci poezije.

Zbirku pjesama ”Da se mene pita” tiskao je izdavač Radek u Splitu, u svibnju ove godine. Za sve, pa i najbliže članove mnogobrojne obitelji, zbirka pjesama je bila iznenađenje jer je Jelena Horvat, samozatajno pisala pjesme, koje bi tek povremeno objavila putem društvenih mreža. Kao odgovor na te objave pljuštale su pohvale i lajkovi, a onda se dogodila i zbirka, koja ima 77 pjesama. Mnogima su se izričaj i stavovi Jelene Horvat dopali, što će njoj dati vjetar u leđa za nova zanimljiva i posebna pjesnička ostvarenja.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content