• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA ŠNK ‘SLAVONAC’ IZ LIPOVLJANA

Nakon 18 godina, Željko Zorić iz Krivaja, ponovno je na čelu Športskog nogometnog kluba ‘Slavonac’ iz Lipovljana. Tako je odlučeno na redovnoj izbornoj Skupštini, koja je održana, u petak, 17. prosinca u vijećnici Općine Lipovljani. Skupštinu je, sukladno Statutu, u ime 10% članova kluba, sazvao Ivica Maletić, dugogodišnji dužnosnik Slavonca.
Skupština je otvorena himnom i minutom šutnje za sve preminule igrače i članove ‘Slavonca’ iz Lipovljana te sve poginule i preminule hrvatske branitelje. Nakon toga je za voditelja ove Skupštine izabran Mladen Martinovski, uz članove voditeljstva Gorana Ribara i Mateja Milašinovića.
O trenutnom stanju Slavonca, uvodne riječi izrekao je općinski načelnik Nikola Horvat. ŠNK Slavonac trenutno se ne natječe u seniorskoj konkurenciji, najvažnijoj konkurenciji za svaki klub, konkurenciji u kojoj se najznačajnije predstavlja svako sportsko društvo i uz koju se ekipu veže rad kluba. Nakon 7. kola jesenskog dijela prvenstva, ekipa seniora odustala je od daljnjeg natjecanja u 1. ŽNL, ali rad kluba nije se ugasio, pa se veterani i mlađe ekipe škole nogometa i dalje natječu u svojim konkurencijama. Uz to, još u kolovozu, prije 4 mjeseca, izašao je i mandat dosadašnjem čelništvu kluba pa se kao jedino rješenje nametnula izborna Skupština Slavonca, koja treba donijeti novu snagu kluba i obnoviti seniorsku ekipu.
O radu kluba u sezoni 2020./2021. izvješće je potom na Skupštini podnio Ivica Maletić. Naglasio je kako se Slavonac natjecao u 2. županijskoj nogometnoj ligi, u zadnjem kolu prošle sezone osvojio prvo mjesto i postao članom željene 1. ŽNL. No, već nakon 7. kola, i 5. mjesta na tablici, u tekućoj sezoni 2021./22. godine, seniorska ekipa je odustala od daljnjeg natjecanja, a svi igrači su dobili ispisnice i otišli igrati u druge klubove.
Ostale ekipe natjecale su se u svojim kategorijama, a u tome su vrlo uspješne ekipe djece i mladeži.
Financijsko izvješće o poslovanju Slavonca, također je pročitao Ivica Maletić, a odnosilo se na razdoblje od početka godine do 13. listopada. Iz tog privremenog izvješće vidjelo se da je Slavonac ostvario 105.044 kuna prihoda, a da su tijekom godine imali rashode u iznosu od 99.075 kuna, te da su 13. listopada na računu imali nešto manje od 6 tisuća kuna. Nadzorni odbor potvrdio je privremeno financijsko izvješće i predložio da ga se usvoji.
Nakon izvješća o dosadašnjem radu, održan je i izborni dio Skupštine. Kandidacijska komisija predložila je kandidate i oni su bez promjena izglasani.
Za predsjednika ŠNK Slavonac iz Lipovljana, u slijedeće 4 godine, izabran je Željko Zorić iz Krivaja, koji je već bio čelni čovjek Slavonca od 1993. do 2003. godine. Za potpredsjednike kluba izabrani su Željko Pogačić i Matej Milašinović. Za tajnika je izabran Ivica Maletić, a za blagajnika Marko Lončarević. Likvidator kluba je također Željko Zorić.
U Izvršni odbor Slavonca izabrani su, uz predsjednika te dva potpredsjednika, još Goran Ribar, Ivica Kušmiš, Marko Živoder, Tomo Ljubojević, Dario Dorić, Mladen Marinovski, Zoran Velisavljević i Tomislav Lukšić. U Nadzorni odbor izabrani su za članove Josip Kozina i Milenko Liščinski, a Dalibor Nerlović – Barba za predsjednika odbora.
Nakon održanog glasovanja i izbora, Skupštini se obratio Željko Zorić, novoizabrani predsjednik Slavonca. Naglasio je da je siguran da će, zajedno s ostalim članovima, uspjeti i da će do nove prvenstvene sezone obnoviti rad seniorske ekipe. Iznio je smjernice u kom pravcu će voditi klub, te naglasio obilježavanje 90. obljetnice kluba.
Na kraju ove izborne Skupštine, svima izabranima čestitao je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i zaželio im uspješan rad kluba i odlične natjecateljske rezultate. Naglasio je i da će Općina Lipovljani uvijek biti partner klubu, ali i predložio da se klub okrene stvaranju svojih igrača i to radom s najmlađim kategorijama, od prstića i limaća, do starijih pionira i juniora. Zaželio je da uprava kluba i roditelji zajedno rade na dobrobit svoje djece i budućih igrača jer uvjeta za dobar rad u Slavoncu ima – već godinama.
Ako koje sportsko društvo ima sve uvjete za rad, a u budućnosti se planira još i njihovo poboljšanje, onda je to svakako Športski nogometni klub Slavonac iz Lipovljana. Nadajmo da će tako i biti, na radost svih stanovnika općine te osobito veselih i bučnih Beatlsa, koji su svom Slavoncu, bez obzira na (ne)uspješne rezultate ispjevali i navijačku himnu.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content