Petak, 26 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODRŽAN SASTANAK PREDSJEDNIKA SAVJETA ZA NACIONALNE MANJINE I DELEGACIJE ORGANIZACIJSKOG ODBORA „LIPOVLJANSKI SUSRETI“

Predsjednik Savjeta za nacionalne manjine Aleksandar Tolnauer, primio je 17. svibnja 2022. godine, na sastanak općinskog načelnika Nikolu Horvata, ujedno i predsjednika Organizacijskog odbora „Lipovljanski susreti 2022.“,  te predstavnike nacionalnih manjina s područja Općine Lipovljani. Također, sastanku je nazočio i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu, Vladimir Bilek te Josipa Marković, savjetnica u Stručnoj službi Savjeta za nacionalne manjine.

Tema sastanaka bila je pokroviteljstvo nad tradicionalnom manifestacijom nacionalnih manjina „Lipovljanski susreti“. Savjet za nacionalne manjine je prihvatio zatraženo pokroviteljstvo. Predstavljen je i okvirni prijedlog programa ovogodišnjih susreta u sklopu kojeg će se održati i stručni skup putem okruglog stola.

Općinski načelnik Nikola Horvat osobito je zahvalio Savjetu za nacionalne manjine i predsjedniku Aleksandru Tolanueru,  na pokroviteljstvu, kontinuiranoj podršci i financijskoj potpori, kako samoj manifestaciji „Lipovljanski susreti“, tako i udrugama nacionalnih manjina s područja općine. Tijekom razgovora posebno je naglašena važnost očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, iz čega proizlazi potreba kontinuiranog organiziranja zajedničkih manifestacija s ciljem afirmacije kulturnog bogatstva nacionalnih manjina kao nezaobilaznog i sastavnog djela zajedničke kulturne tradicije.

Sastanku su prisustvovali i Josip Krajči, predsjednik „Matice slovačke“ Lipovljani, Ivan Semenjuk, predsjednik KPD Ukrajinaca „Karpati“ Lipovljani, Ivan Doležal, predstavnik „Češke besede“ Općine Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content