• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Održan humanitarni koncert za rehabilitacijsko liječenje stradale Katarine Nerlović

Humanitarni koncert koji je priređen u svrhu prikupljanja novčanih priloga za pomoć u rehabilitacijskom liječenju mlade Katarine Nerlović iz Lipovljana, održan je u utorak, 30. travnja i ispunio je očekivanja. Na maloj pozornici u lipovljanskom parku, od 16 pa do 22 sata sviralo je 9 tamburaških i glazbenih sastava. U humanitarne svrhe, članovi lovačkog društva ”Srnjak” iz Lipovljana skuhali su lovački gulaš, a Udruga umirovljenika općine Lipovljani, za darivatelje novčanih priloga, ali i ostale goste, pripremala je pečene lepinje i popečke od krumpira.

         Katarina Nerlović, mlada policajka iz Lipovljana, stradala je na rekreacijskom jahanju u Garešnici prije gotovo dvije godine, početkom lipnja 2022. godine. Nakon pada s konja zadobila je teške ozljede mozga, pa je 10 mjeseci bila u komi. Kad se probudila, liječenje je nastavljeno u Krapinskim Toplicama, a kako liječenje postupno napreduje, rehabilitaciju nastavlja u privatnoj poliklinici u Zagrebu.

         No, liječenje je skupo, pa su obitelj i obiteljski prijatelji pokrenuli niz humanitarnih akcija kako bi sakupili dovoljno sredstava za liječenje stradale Katarine. Uz potporu Općine Lipovljani, organiziran je humanitarni koncert na kojem su nastupili: Amigo band, TS Mangupi, M2 band, TS Ukradeno vrijeme, TS Animato, TSB band, TS Šegrti, TS Žeravi, TS Vazda i TS Maznik. Za posjetitelje koncerta u lipovljanskom parku, na početku programa nastupile su i plesne skupine djece Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, škole koju je i sama Katarina Nerlović pohađala. Uz školske plesne skupine, iskazale su se i članice Cheerleading kluba ‘Iskrice’ iz Lipovljana.

         Svim donatorima, ali i posjetiteljima koji su samo došli dati podršku u liječenju Katarine, osobno su se zahvalili svi članovi Katarinine obitelji, ali i sama Katarina. Iako u kolicima, pozdravljala se s prijateljima i poznanicima. Za ponovni dolazak u Lipovljane, nakon gotovo dvije godine, na poklon je dobila cvijeće i tortu, a većina prisutnih donirali su novac.

Tijekom tamburaškog koncerta prikupljeno je oko 7.000 eura za potrebe daljnjeg liječenja, no akcija prikupljanja novčanih sredstava nastavlja se i dalje, s obzirom da je za jedan ciklus liječenja potrebno gotovo 20.000 eura. . Obitelj Katarine Nerlović osobno je zahvalila za svaku pomoć i podršku tijekom koncerta, ali i svima onima koji su i već prije donirali svoj novac na otvoren račun za liječenje Katarine.  

Uoči 1. svibnja, Praznika rada, humanitarni glazbeni koncert u centru Lipovljana, trajao je do 22 sata.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content