• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

ODGOVORNO LJETOVANJE – kampanja informiranja građana i turista

U namjeri što boljeg preventivnog informiranja građana i turista o odgovornom ponašanju te pravilnim reakcijama u ljetnom razdoblju, Civilna zaštita je i ove godine pripremila informativni letak „ODGOVORNO LJETOVANJE“.

Informativni letak možete pogledati na HRVATSKOM i ENGLESKOM jeziku. 

OPREMITE SE Na izlete u prirodu ne idite sami. Obavezno ponesite prikladnu odjeću i obuću, zalihe vode i hrane te napunjeni mobitel.

ZAŠTITITE SE Izbjegavajte izlaganje izravnoj sunčevoj svjetlosti između 10 i 17 sati. Pijte dovoljno tekućine. Nosite laganu svijetlu odjeću. Ne ostavljajte djecu i životinje u parkiranom vozilu.

ČUVAJTE OKOLIŠ OD POŽARA Zabranjeno je paljenje vatre na otvorenom. Ako uočite plamen ili dim odmah nazovite 112 ili vatrogasce na 193.

PRATITE VREMENSKU PROGNOZU Pratite informacije o upozorenjima na opasne vremenske pojave i toplinske valove (meteo.hr)

POMOĆ U OPASNOSTI Pozivom na broj 112 možete dobiti pomoć policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe, gorske službe spašavanja i drugih službi i udruga građana uključenih u sustav civilne zaštite.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u lipnju

Gradsko društvo Crvenog križa Novska i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu iz Zagreba pozivaju Vas na akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će

Skip to content