• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OBNOVA KAPELICE U PILJENICAMA

Više od 160 godina piljenička je kapelica odolijevala zubu vremena uz djelomične sanacije i rekonstrukcije. Ove godine u kapelici svetog Ivana Nepomuka u potpunosti je obnovljena sakristija. Izvođač radova je Građevinski obrt „Karmela“. Najveći problem je bila vlaga pa je donji dio žbuke uklonjen, nanesen je hidro-premaz, zatim ožbukano, gletano i obojano. Zamijenjene su i električne instalacije i nabavljen je novi namještaj. Također je uklonjen stari “štok” i potpuno uređen prolaz iz sakristije u svetište, te ugrađen novi, a vrata popravljena i obnovljena, kao i vanjska ulazna vrata na sakristiji te na glavnom ulazu.

Istim postupkom izvršen  je zahvat na zidovima svetišta, te nadvoja i lođa oko pomoćnih oltara sv. Ivana Glavosjeka i sv. Lucije. Postament glavnog oltara je injektiran jer samo hidroizolacija može produžiti vijek trajanja ovakvog objekta. Ispod oltara također je obnovljen pod (izvađena cigla, izveden podest u betonu, te kvalitetno izolirano od utjecaja vlage i vraćeno povijesno opločenje starom mozaik pločicom 20/20cm).

Istim postupkom planira se krenuti i na preostale unutarnje dijelove kapele te po mogućnosti prijeći tijekom sljedeće jeseni na pripremu vanjske fasade.

Lipovljanski župnik Tomislav Pavlović poziva sve koji imaju vjere, sluha i volje, da podrže ovaj projekt koji se, među ostalim,  planira sufinancirati iz sredstava župe Sv. Josipa iz Lipovljana te proračuna Općine Lipovljani.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content