• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

OBNOVA ‘BICIKLISTIČKOG’ ODMORIŠTA U PILJENICAMA UBRZO ZAVRŠENA

U tijeku je izvođenje radova na obnovi takozvanog biciklističkog odmorišta u Piljenicama, koje zapravo ima višenamjensku funkciju; od šetališta, odmorišta za bicikliste, održavanja lokalnih manifestacija i programa, poput pjesničkih susreta i Ivanja u Piljenicama, pa sve do prigodnih i svadbenih fotografiranja.

S obzirom na dotrajalost drvene građe, kojom je izgrađena staza i trijem iznad rijeke Pakre prije 10-ak godina, u suradnji sa Mjesnim odborom Piljenice, ali i uz inicijativu općinske vijećnice Melite Lenička, Općina Lipovljani uvrstila je u rebalans proračuna obnovu ‘odmorišta’, procijenjene vrijednosti 13.600 € + pdv.

Novoobnovljeno odmorište će se malo i modernizirati, te će sada umjesto drvene stazice biti izrađena kamena staza, omeđena betonskim rubnjacima, dok će se drveni pod trijema također ugraditi na betonsku podlogu, kako bi se omogućilo otjecanje vode i bolje ventiliranje drvene građe.

Nakon provedene nabave, radove izvodi građevinski obrt „Dujić gradnja“, a radovi bi trebali biti završeni u slijedećih 10-ak dana.

Valja napomenuti kako je također na inicijativu općinske vijećnice Melite Lenićka, u tijeku i izrada projektne dokumentacije za novi most preko rijeke Pakre, koji će se izgraditi na mjestu nekadašnjeg drvenog mosta, koji je spajao županijsku cestu i nerazvrstanu cestu prema Banovoj.

Most će biti namijenjen i za pješake, ali i za osobna i teretna vozila.Isto tako, u suradnji s vrlo aktivnim članovima mjesnog odbora, na jesen će se rekonstruirati krov iznad prostorije mladih, izgraditi nove stepenice, a potom će se urediti i opremiti prostorija za mlade, za što je već pripremljena dokumentacija.

U tijeku su i aktivnosti oko rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za Vatrogasni dom, sukladno zaključku sa sastanka članova DVD-a Piljenice i općinskog načelnika, koji je nedavno održan u Lipovljanima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content