• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Obilježen Međunarodni dan Crvenog križa

Međunarodni dan Crvenog križa, u ponedjeljak, 8. svibnja, Gradsko društvo Crvenog križa Novska, obilježilo je svečanom sjednicom na kojoj su bili članovi Crvenog križa i uzvanici. Među uzvanicima bio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji se kratko obratio, tijekom svečanosti, kako bi pohvalio rad Crvenog križa Novska i zahvalio im za svu humanost koju su iskazali prema stanovnicima općine Lipovljani, ali i tijekom svih potreba i prirodnih katastrofa u Hrvatskoj.

        Sve članove Crvenog križa Novska i uzvanike na početku svečanosti pozdravila je Melita Mihalić, djelatnica Crvenog križa, a o ovogodišnjim obljetnicama vezanih uz Crveni križ, i njihove djelatnosti, govorio je Zoran Prpić, ravnatelj GD CK Novska.

        -Ovogodišnji Međunarodni dan Crvenog križa i Crvenog polumjeseca slavimo uz niz obljetnica. Prije svega, to je 145 godina postojanja i djelovanja organizacije Crvenog križa na tlu Hrvatske, 30 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa, kao samostalnog nacionalnog društva, 70 godina od početka organiziranja dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj, 20 godina rada logopeda pri GD Crvenog križa u Novskoj i 5 godina od ‘Novljanskog paketa za bebe’ – naglasio je Zoran Prpić i nastavio predstavljati postignute rezultate u humanitarnim djelatnostima Crvenog križa.

        Na izvrsnom radu i dugogodišnjoj suradnji u organiziranju akcija dobrovoljnog davanja krvi, Gradskom društvu CK, prva se zahvalila dr. Patricija Topić Šestan, u ime Hrvatskog zavoda transfuzijske medicine iz Zagreba.

        Kako rad Gradskog društva CK Novska pokriva i područje općine Lipovljani, za svu pruženu pomoć u kriznim situacijama, dobro organiziranim akcijama darivanja krvi i ostaloj suradnji, zahvalu svim članovima Gradskog društva Crvenog križa i njihovom vodstvu Meliti Mihalić i Zoranu Prpiću, potom je uputio Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Pohvalio je rad i organiziranost Gradskog društva CK, zahvalio im se i predložio organizaciju za javno priznanje.

        Na ostvarenim rezultatima, volonterima Crvenog križa čestitao je i Siniša Kesić, dogradonačelnik Novske.

        Svim volonterima i uzvanicima za dolazak na svečano obilježavanje Međunarodnog dana Crvenog križa zahvalio se Zoran Prpić, ravnatelj Gradskog društva i pozvao ih na zajedničko druženje.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content