• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Obilazak učenika prvih razreda područnih i matične škole Josipa Kozarca

Nova školska godina 2023./24. započela je u ponedjeljak, 4. rujna. U Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima, u školu je, u prvi razred krenulo ukupno 37 učenika. Njih, ali i sve učenike ostalih razreda s područja općine Lipovljani, u utorak, 12. rujna, posjetio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u pratnji Mirjane Faltis, ravnateljice Osnovne škola Josipa Kozarca u Lipovljanima.

        U matičnoj školi u Lipovljanima, učenici prvog razreda, započinjali su sat vjeronauka. Njih 20 nije očekivalo obilazak načelnika, ali su se obradovali donesenim slatkišima. Učionica je prilagođena kućnom okružju, pa u njoj učenici imaju trosjed i fotelje s igračkama, radi lakše prilagodbe na školski sistem rada. Vjeroučiteljica je samo jedna od više učitelja, koji će im predavati, dok će ih najviše učiti razrednica Sanja Fehir. 

        Iz zgrade Područne škole Kraljeva Velika čula se pjesma, dok su načelnik općine i ravnateljica dolazili u obilazak. Učenici četvrtog razreda učili su novu pjesmu, koju su otpjevali ravnateljici i načelniku. U Kraljevoj Velikoj ove godine nema prvog razreda. U prvi razred osnovne škole iz Kraljeve Velike krenulo je četvero učenika, no njih roditelji, po svojoj želji, voze u matičnu školu u Lipovljane. Takva odluka roditelja otežava opstojnost Područne škole u Kraljevoj Velikoj, pa se već govori da će se Područna škola zatvoriti. No, takve glasine za sada je demantirala ravnateljica škole Mirjana Faltis.

        Bez obzira što nema učenika prvog razreda, načelnik Horvat donio je učenicima i učiteljicama košaru slatkiša, da se zajedno zaslade tijekom velikog odmora.

        U Piljenicama ove godine, u prvi razred osnovne škole krenulo je četvero učenika. Učiteljica i razrednica im je Tatjana Dlouhi, koja vodi kombinaciju u kojoj je i jedan učenik u drugom razredu. Učenici trećeg i četvrtog razreda već su započeli rješavati inicijalni test iz matematike. Svi oni obradovali su se košarici slatkiša koju im je darovao načelnik. U proteklim školskim godinama, učenici i učitelji iz Piljenica ostvarivali su sjajne uspjehe u školskim natjecanjima, a isto priželjkuju i ove školske godine. Načelnik općine Nikola Horvat, zaželio je svima uspješno školovanje, puno radosti i veselja tijekom školovanja i stjecanje puno znanja.

        Zajedničke fotografije tijekom načelnikovog obilaska škola na području općine Lipovljani, svjedoče o početku školovanja 24 prvačića, njihovim starijim prijateljima i njihovim učiteljima u Osnovnoj školi Josipa Kozarca u Lipovljanima.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content