• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Nove promjene u vodstvu DVD-a Lipovljani

Nakon godinu dana na čelu društva, Blaž Brebrić povukao se s mjesta predsjednika DVD-a Lipovljani, a na njegovo mjesto izabran je Aleksandar Milićević, dosadašnji zapovjednik DVD-a Lipovljani. Takva odluka donesena je jednoglasno, na redovnoj godišnjoj Skupštini DVD-a Lipovljani, koja je održana u petak, 24. ožujka u Vatrogasnom domu.

         Skupštinu je vodio Blaž Brebrić, predsjednik društva, a objedinjeno izvješće o radu Upravnog odbora društva i zapovjedništva, pročitao je Aleksandar Milićević, zapovjednik društva. U izvješću se ističe kako se u prošloj godini dosta radilo na ponovnom pokretanju aktivnosti članova, na organiziranom radu s djecom, mladeži, te muškom, a posebno ženskom B ekipom, koja je bila najaktivnija i najuspješnija.

-Tijekom protekle godine imali smo ukupno 30 intervencija, od čega 11 tehničkih intervencija, 6 gašenja požara na otvorenom prostoru, jedno gašenje požara motornog vozila, jedno gašenje dimnjaka i dvije intervencije na poplavama – naglasio je, među ostalim, u izvješću o radu DVD-a Lipovljani u 2022. godini, Aleksandar Milićević.

         U protekloj godini ukupni prihodi bili su u iznosu 1.250.834 kune, a ukupni rashodi u iznosu od 724.531 kune – izvijestila je Dijana Vanjek. Izvješće nadzornog odbora podnijela je Ksenija Jurić, potvrdivši da je poslovanje DVD-a bilo uredno.

         Bez rasprave, izvješća su prihvaćena nakon čega je tajnik Dino Sudra predstavio i Plan rada za 2023. godinu, te financijski plan poslovanja, koji je planiran u iznosu od 224.880 eura.

         Nakon izvještajnog dijela, pristupilo se izbornom dijelu, u kom je Blaž Brebrić obrazložio da zbog svojih obveza ne može više biti predsjednik društva, pa je za novog predsjednik predložen Aleksandar Milićević, dosadašnji zapovjednik društva, a na njegovo mjesto zapovjednika društva predložena je Dijana Vanjek. U Upravu je predložen kao novi član Stjepan Jug.

         Pred završetak godišnje Skupštine podijeljena su uvjerenja za članove koji su završili školovanja, te vatrogasne spomenice za članstvo u vatrogastvu od 10 do 70 godina.

Skupštinu i rad društva pozdravili su Zlatko Pješ, kao županijski dozapovjednik, te Danijel Ribarić, predsjednik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani.

Rad Skupštine pratio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, koji je čestitao na prošlogodišnjim aktivnostima društva, te novoizabranim čelnicima društva. U svom prigodnom govoru, rekao je da je to mlada ekipa, pa je apelirao da joj svi članovi pomognu i da im daju svoju podršku. Koliko će oni biti uspješni u vođenju društva, zavisi od svih članova. Naglasio je da Općina Lipovljani treba dobro i aktivno vatrogasno društvo, da je ono osnova zaštite svih stanovnika općine Lipovljani, koja potpomaže rad ovog društva i Vatrogasne zajednice općine Lipovljani.

Posebno je istako, nedavno značajno opremanje DVD-a Lipovljani, ali i Vatrogasne zajednice i DVD-a Piljenice, koji je ostvaren isključivo europskim novcem kroz Fond solidarnosti, i na tome posebno zahvalio Zlatku Pješu, koji se je angažirao na pripremi zahtjeva i ostale dokumentacije potrebne za Fond solidarnosti.

Na kraju Skupštine, općinski načelnik Nikola Horvat, zaželio je da članovi DVD-a Lipovljani budu aktivni u svom radu, i da se Skupštine opet održavaju u punoj sali Društvenog doma u Lipovljanima, sa većinom članova, vatrogasne mladeži, te gostima i prijateljskim društvima, kao i prijašnjih godina.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content