• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Nezapamćeno orkansko nevrijeme u Lipovljanima i okolici

Danas je općinu Lipovljani pogodilo nezapamćeno olujno nevrijeme. Materijalna šteta na imovini i poljoprivrednim usjevima je ogromna i u ovom trenutku ju je nemoguće procijeniti. Mnogi stambeni, a i poslovni objekti su ostali bez cijelog ili većine pokrova, a na pojedinim kućama su urušeni i zabatni zidovi te dimnjaci. Orkanski vjetar čupao je i lomio stabla. Do ovog trenutka nema informacija o ozlijeđenim osobama.

Od početka sve lokalne dežurne službe su na terenu. Iako je na većini cesta uspostavljen promet, na pojedinim dijelovima još uvijek nije moguće proći (između dva drvena mosta preko rijeke Pakre), stoga molimo vozače za oprez. Rukovodstvo općine i Stožer CZ žurno je obišlo teren i obavijestilo sve nadležne službe – centar 112, HEP, Hrvatske šume doo.

Zbog vrlo velikih oštećenja visokonaponskih i niskonaponske mreže, upitno je kada će opskrba električnom energijom biti uspostavljena. Na pojedinim lokacijama struje možda neće biti i nekoliko dana. Sve službene informacije iz HEPa ćemo objaviti na općinskim web stranicama i ovdje.

Župan SMŽ upoznat je sa trenutnom situacijom te će se sutra ujutro hitno održati sastanak, u cilju pružanja i organiziranja dodatne pomoći.

Donosimo samo dio fotografija s terena.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content