Subota, 27 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Nastavak rekonstrukcije ulice Kralja Tomislava u Lipovljanima, vrijedan je gotovo 1,5 milijun kuna

Nakon što je prošle godine, u prvoj fazi rekonstrukcije, u lipovljanskoj ulici Kralja Tomislava uređen i obnovljen duži dio ulice, od Fratrovog jarka do mjesnog groblja, rekonstrukcija će se nastaviti i ove godine. Radovi će se izvoditi, od Fratrovog jarka do spoja s ulicom Ante Starčevića, kod Vatrogasnog doma DVD-a Lipovljani.

         Ugovor o izvođenju radova 2. faze rekonstrukcije, Općina Lipovljani potpisala je u petak, 6. svibnja s izvođačem ”Bolčević-gradnja” doo iz Sesvetskog Kraljevca, koji su radove izvodili i prošle godine. Posao vrijedan 1.445.944 kuna, koji s PDV-om iznosi 1.808.000 kuna, ugovorili su i potpisali Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani i Darko Bolčević, direktor poduzeća.

         Radovi na rekonstrukciji i uređenju 2. faze ulice Kralja Tomislava, odvijat će se tijekom ljeta. Rok za njihov završetak je 90 radnih dana, a prvi radovi bi trebali započeti početkom srpnja.

         Nakon potpisivanja ugovora, direktor Darko Bolčević i načelnik Nikola Horvat, u pratnji Tomislava Lukšića, predsjednika Općinskog vijeća i Davora Živkovića, direktora ”Lipkom servisa” obišli su dionicu Tomislavove ulice, na kojoj će se izvoditi radovi, i razgovarali o mogućim problemima tijekom rekonstrukcije. Važna je i regulacija prometa tijekom izvođenja radova, zbog potrebe mještana za odlaskom na mjesno groblje u Lipovljanima.

         Ipak, zajednički je zaključeno, da je 2. faza radova na rekonstrukciji ulice Kralja Tomislava, manje zahtjevna od prošlogodišnje dionice, koja je uspješno obnovljena i uređena do početka listopada.

Damir SMETKO  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content