• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Nakon vrlo aktivne godine, DVD Piljenice održalo redovnu godišnju Skupštinu

U 2022. godini DVD Piljenice održali su čak tri sjednice Skupštine. Najprije je održana redovna godišnja sjednica u ožujku, pa izvanredna u lipnju, zbog ostvarenja sredstava EU Fonda solidarnosti i promjene financijskog plana, i treći puta u rujnu, svečana sjednica radi proslave 90. obljetnice društva. Sve tri Skupštine, ali i ostale aktivnosti u društvu, zaokružili su ponovno na redovnoj, 91. godišnjoj Skupštini, održanoj u subotu, 25. veljače u Društvenom domu u Piljenicama.

         Redovnu godišnju Skupštinu vodio je Marko Popović, predsjednik DVD Piljenice, a izvješće o prošlogodišnjem radu i raznim aktivnostima društva podnio je Dejan Brebrić, tajnik društva. Na Skupštini je bilo prisutno 28 članova, od 36 koliko ih ima pravo glasa, i  30-tak članova vatrogasnog podmlatka i mladeži. Na Skupštini su bile prisutne i članice Udruge žena ”Mlinarice”, te vatrogasci susjednih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

         Uz raznoliku aktivnost u prošloj godini, DVD Piljenice ostvarilo je i 69.393 kuna ukupnih prihoda. Ukupni rashodi bili su im 64.867 kuna, pa su nešto više od 4 tisuće kuna prenijeli, za aktivnosti u ovoj godini. Izvješće o financijskom poslovanju podnio je blagajnik Antonio Kurbanović, a izvješće zapovjednika Skupštini je podnio Goran Pavlović.

         Nakon usvojenih izvješća predložen je plan rada za 2023. godinu i financijski plan poslovanja, koji je planiran na iznos od 4.512 eura.       

Zbog obiteljskih obveza, nakon 20 godina s mjesta zapovjednika DVD Piljenice, povukao se Goran Pavlović. Za novog zapovjednika, na Skupštini je izabran Leo Letvenčuk, dosadašnji zamjenik zapovjednika, a za novog zamjenika zapovjednika izabran je Josip Mujanić. Na mjesto zamjenika predsjednika društva izabrana je Manuela Brtović.

Na Skupštini je još odlučeno da se Goran Pavlović imenuje na jednogodišnji mandat savjetnika zapovjedništva, te da se ukine članarina društva, kako bi se privuklo što više mještana u Dobrovoljno vatrogasno društvo Piljenice.

U protekloj godini nastavila se suradnja i s učiteljima Područne škole Piljenice, pa su tijekom mjeseca zaštite od požara učenici izrađivali crteže na temu vatrogasne zaštite od poplave. Na Skupštini je zahvaljeno učiteljici Tatjani Dlouhi i učitelju Dariu Ptičak na dobroj suradnji, a učenicima su dodijeljen priznanja DVD-a Piljenice.

Diplomu za likovni rad u kategoriji 1. i 2. razreda dobili su Lara Buneta, Gabriel Herceg i Nino Buneta, a u kategoriji 3. i 4. razreda Ivan Toš, Dominik Kurbanović, Lucija Cumbo, te Daniel Pavlović, Nera Japec Matešić i Erik Gregurić.

         U ovoj godini vatrogasni veterani Ivan Peters i Mato Golubić, napunili su 60 godina članstva među vatrogascima, pa su im dodijeljene vatrogasne spomenice, na zbog bolesti nisu mogli biti prisutni na Skupštine pa će im spomenice biti uručene zasebno.

         Nakon dodijeljenih priznanja i odlikovanja, gosti su čestitali vatrogascima Piljenica na vrijednom i bogatom radu. A svim čestitkama se pridružio i Dino Sudra, tajnik Vatrogasne zajednice općine Lipovljani, koji je čestitao DVD-u Piljenice na uspješnom prošlogodišnjem radu, zahvalio se za sve aktivnosti, a posebno se zahvalio Goranu Pavloviću, na 20-togodišnjem zapovijedanju vatrogascima u Piljenicama.

Godišnja Skupština DVD Piljenice završila je zajedničkim druženjem domaćih vatrogasaca i njihovih gostiju.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content