• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Načelnik Nikola Horvat obišao prvačiće i zaželio im uspješno obrazovanje

U tradicionalnom obilasku prvačića na području općine Lipovljani, koji su u ponedjeljak, 5. rujna po prvi puta krenuli u školu, bili su Mirjana Faltis, ravnateljica Osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Obišli su matičnu školu u Lipovljanima, te područne škole u Kraljevoj Velikoj i Piljenicama.  

         U matičnoj školi u Lipovljanima, općinskog načelnika dočekao je jedan razred prvačića u kojem se smjestilo 24 učenika, a njihovo obrazovanje vodit će učiteljica Sanja Budimir, uz učiteljicu Sanju Pavić, koja vodi dnevni boravak. Nakon što im je poklonio slatkiše, Nikola Horvat porazgovarao je s učenicima koji su došli u školu. Na klupama je bio udžbenik iz matematike, za koju je većina prvačića rekla kako voli taj predmet.

         U Područnoj školi Kraljeva Velika, ravnateljicu i općinskog načelnika dočekala je sasvim drugačija slika. Sva četiri niža razreda pohađa ukupno 10 učenika, u dvije kombinacije, a u prvi razred krenulo je dvoje učenika.

U prva 4 razreda obrazovat će ih učiteljica Ivana Vučak. Sa prvačićima, kojima su se pridružili i ostali učenici, kratko se razgovaralo i darivalo ih se slatkišima. Razgledana je i škola te školsko dvorište, u kom se planira podići sjenica za učenike i obnoviti već postavljene stolove i klupe.

U Područnoj školi u Piljenicama, ove godine u prvi razred krenuo je samo jedan učenik. Učit će ga učiteljica Tatjana Dlouhi, u kombinaciji s učenicima 4. razreda. Prvačića Ninu i njegovu učiteljicu također su obišli ravnateljica škole i načelnik općine i darivali ih sa slatkišima. Njima su se obradovali i ostali učenici jer će se slatkišima počastiti svi.

Ove školske godine Osnovnu školu Josipa Kozarca u Lipovljanima, zajedno s područnim školama u Piljenicama, Kraljevoj Velikoj, Kozaricama, te Novoj i Staroj Subockoj, pohađat će 322  učenika, a na području općine Lipovljani u prvi razred upisano je 27 učenika.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content