• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Na ”Vatrogasnom izazovu” natjecalo se 25 ekipa, među njima ekipe iz Slovenije i Njemačke

Ukupno 25 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji sa 125 natjecatelja i 30-tak postavljača i sudaca vatrogasnih poligona, sudjelovalo je na ovogodišnjem Vatrogasnom izazovu koji je održan u nedjelju, 28. kolovoza, trećeg dana Lipovljanskih susreta. Zbog sudjelovanja dvije ekipe iz Slovenije i jedne iz Njemačke, ovogodišnji Vatrogasni izazov imao je međunarodni karakter natjecanja, a održan je pod pokroviteljstvom Općine Lipovljani te u okviru programa Lipovljanskih susreta 2022.

Vatrogasni izazov je skup vatrogasnih natjecateljskih zadataka s kojima se vatrogasci susreću na intervencijama. Gašenje požara, razvaljivanje vrata, izvlačenje unesrećenih, vezanje čvorova ili održavanje opreme, zadaci su koje vatrogasne ekipe izvršavaju tijekom Vatrogasnog izazova, a oni se javljaju i tijekom stvarnih intervencija. Zato je Vatrogasni izazov popularno natjecanje i za natjecatelje, ali i za gledatelje. Dio natjecanja vidjeli su posjetitelji ovogodišnjih Lipovljanskih susreta, jer su natjecateljski poligoni bili smješteni u centru Lipovljana, dok su drugi bili smješteni u centru Novske i na Novljanskom jezeru.

Nakon višesatnog natjecanja i ostvarenih vremenskih rezultata, prvo mjesto u muškoj konkurenciji osvojila je ekipa DVD Janja Lipa. U ženskoj konkurenciji, prvo mjesto osvojila je ekipa DVD Novska. Na ljetnoj pozornici Lipovljanskih susreta u parku održano je svečano proglašenje ostvarenih natjecateljskih rezultata. Za dolazak u Lipovljane i sudjelovanje na natjecanju svima je zahvalio Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

U šali se kaže da za 4. osvojeno mjesto sportaši osvajaju drvene medalje. Ovogodišnji Vatrogasni izazov za osvojeno 4. mjesto nagrađivao je baš drvenim medaljama. U ženskoj konkurenciji 4. mjesto osvojila je ekipa DVD Husain, pa su kapetanici ekipe uručene drvene medalje. Pehar je dobila ekipa iz Čakovca za osvojeno 3. mjesto, pehar su dobile i ”domaće cure”, ekipa DVD Lipovljani, za osvojeno 2. mjesto, a u nevelikoj konkurenciji pobjedu je ostavila ekipa DVD Novska.

U muškoj konkurenciji, drvene medalje za 4. mjesto dobila je ekipa DVD-a Nova Subocka, a pehare su dobili, za 3. mjesto ekipa DVD Stružec, za 2. mjesto ekipa vatrogasaca iz Mengena, Njemačka, a u velikoj konkurenciji od 21 ekipe pobijedila je ekipa DVD-a Janja Lipa. 

U ovogodišnjem Vatrogasnom izazovu još su sudjelovale vatrogasne ekipe, po redu prema ostvarenim rezultatima, iz: Krvavčjeg vrha (Slovenija), Stare Subocke, Katoličkih Čaira, Husaina, Banove Jaruge, Bizovika (Slovenija), Jamarica, Kraljeve Velike, Popovače, Kapelice, Čakovca, Vrapča, Stupovače, Jazavice-Roždanika, Rajića, Šartovca i Slatine.

         Nakon podjela medalja i pehara, zahvale organizatora svima ekipama za dolazak, organiziran je ručak i zajedničko druženje te praćenje programa trećeg dana Lipovljanskih susreta.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content