• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Na sportskim susretima nastupilo 8 udruga umirovljenika

Udruga umirovljenika općine Lipovljani bila je u subotu, 3. lipnja domaćin tradicionalnim sportskim susretima umirovljenika u Lipovljanima, koji su prerasli u ”Memorijalne sportske susrete Miroslav Horvat”.

Na ovogodišnje sportsko druženje u Lipovljane, došle su ekipe iz čak 8 umirovljeničkih udruga, s više od 110 natjecatelja. Natjecali su se u pikadu, belotu i kuglanju. Nakon završenih natjecanja, a prije proglašenja pobjednika, u parku ispred Društvenog doma, održana je revijalna utrka – nošenje jajeta u žlici.

Sportske susrete pratio je i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, koji je kratko pozdravio sve prisutne umirovljenike, čestitao im na ostvarenim rezultatima, zahvalio im što su došli u Lipovljane i tako nastavili tradiciju Memorijalnih sportskih susreta Miroslav Horvat. Sve prisutne pozdravio je i u ime Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani. Zajedno s Maricom Horvat, predsjednicom Udruge umirovljenika općine Lipovljani, podijelio je sportske nagrade i osvojene pehare.

U kartanju belota pobijedile su članice ekipe umirovljenika iz Nove Gradiške. Drugoplasirana je ekipa udruge iz Popovače, a treće mjesto je osvojila ekipa Ina-Petrokemije iz Kutine.

U pikadu najbolja je bila ekipa Udruge ”Zlatna dob” iz Popovače. Drugoplasirana je ekipa Umirovljenika grada Kutine, a treće mjesto je osvojila ekipa Ina-Petrokemije Kutina.

Natjecanje u kuglanju održano je na kuglani u Novskoj. S najviše srušenih čunjeva, ukupno 1512, pobijedila je  ekipa Udruge umirovljenika iz Lipovljana. Drugo mjesto osvojila je ekipa Ina-Petrokemije, a treće mjesto ekipa umirovljenika iz Nove Gradiške. U kuglanju su se još natjecale ekipe iz Novske i Križa, a najbolji rezultat, s najviše srušenih čunjeva, ostvario je Vladimir Podvalej iz ekipe Ina-Petrokemije iz Kutine.

Domaćini su nagradili i Ludmilu Vasiljević, najbržu trkačicu u nošenju jajeta u žlici, a nakon toga su podijelili i svim prisutnim udrugama umirovljenika -Zahvalnice – za nastup na ovogodišnjim sportskim susretima.

Nakon podjele pehara održan je zajednički ručak, a nakon njega druženje i ples, kako bi umirovljenicima još jedan dan prošao u zabavi i veselju.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content