• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Na prvom dječjem Vatrogasnom izazovu u Lipovljanima sudjelovalo 50 ekipa podmlatka i vatrogasne mladeži

Vatrogasna zajednica općine Lipovljani, na čelu s Dijanom Vanjek, zapovjednicom VZO Lipovljani i Danijelom Ribarićem, predsjednikom VZO Lipovljani,  u subotu, 1. lipnja organizirali su u Lipovljanima, po prvi puta, mini dječji Vatrogasni izazov, za uzrast vatrogasnog podmlatka i vatrogasne mladeži.

Sudjelovala je 31 ekipa vatrogasnog podmlatka i 19 ekipa vatrogasne mladeži s područja Sisačko moslavačke županije. Ekipe DVD-a Lipovljani, s pobjedama u 3 od 4 kategorije, najuspješnije su ekipe ovog, prvog dječjeg Vatrogasnog izazova, kojemu je cilj zainteresirati što više djece za vatrogastvo i to ponavljati svake godine. U Lipovljanima se već godinama održava Vatrogasni izazov za seniorske ekipe, koji je prerastao u međunarodno natjecanje vatrogasaca.

Dvočlane ekipe podmlatka i vatrogasne mladeži, tijekom natjecanja u što bržem savladavanju postavljenih zadataka, prebacivali su gume, preskakali prepreke, prolazili kroz tunel, premještali lutku, najčešće veću od njih samih, trčali kroz čunjeve, užetom povlačili vatrogasnu cijev, izbijali prepreku čekićem i gađali mete vodom. Bilo je važno sve to što prije odraditi, a rezultatu su dodavane i godine izvođača, za ukupni zbroj osvojenih bodova.

U kategoriji muški vatrogasni pomladak natjecalo se 17 ekipa, a pobijedila je ekipa DVD-a Bročice, Savaš i Abdulsamet Osmani. Drugo mjesto izborila je ekipa DVD-a Katoličke Čaire, Florijan Behin i Ivano Mišković. Treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Bročice, Elmir i Elmedin Osmani.

Dalje slijede ekipe: DVD Sisak, Neno Ćelam i Vid Majača, DVD Jazavica Roždanik, Marko Blažeković i Sebastian Dragišić, DVD Ilova, Mateo Štimac i Noa Rožić, DVD Rajić, David Jurić i Lucija Matacun, DVD Kraljeva Velika, David Ribarić i Ana Biber, DVD Novska, Luka Komljen i Marin Mudri, DVD Rajić, David i Leona Blažeković, DVD Ilova, Antonio i Frane Juras, DVD Novska, Luka Sigeti i Vigo Lazić, DVD Sisak, Karlo Kovač i David Čizmić, DVD Stupovača, Leo Kretić i Mihael Vukičević, te Leon Kolouch i Kristijan Vukičević, te DVD Lipovljani, Marko Dujić i Marin Žanić, pa Andrej Šegotić i Luka Kukor.

U kategoriji vatrogasnog podmlatka, ženske ekipe, natjecalo se 14 ekipa, a pobijedila je ekipa DVD-a Lipovljani, za koju su nastupile Katja Sajdl i Viktorija Bošković. Drugo mjesto osvojila je ekipa DVD-a Sisak, Nika Bezić i Hana Nemie, dok je treće mjesto izborila  ekipa DVD Novska, Iva Bezenšek i Majda Herceg.

Dalje slijede ekipe: DVD Bročice, Ana i Marija Grgić, DVD Sisak, Sara Čizmić i Lea Krznarić, DVD Jazavica -Roždanik, Antonia Podkolabović i Lucija Iličić, DVD Kraljeva Velika, Ana Pernar i Lora Mihinac, DVD Bročice, Dijana Matoš i Iva Nikić, DVD Lipovljani, Sara Skoko i Mia Zara Kovačević, DVD Stupovača, Marija Brekalo i Valentina Kolouch, DVD Ilova, Nives Štimac i Tara Soprenić, DVD Rajić, Ena Stipanović i Jelena Vujić, pa Ana Lončarevi i Lorena Matacun, te DVD Stupovača, Maša Kukić i Morana Margetinac.

U kategoriji mladež muška, pobijedila je ekipa DVD Lipovljani, Juraj Dlouhi i Lenna Tara Vinceković. Drugo mjesto pripalo je ekipi DVD Katoličke Čaire, Marko Karić i Martin Žagar. Treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Kraljeva Velika, Patrik i Leo Biber.

Četvrto mjesto osvojila je ekipa DVD Lipovljani, Karlo Sigeti i Glorija Tesar. Iza njih slijede ekipe: DVD Novska, Fran Lončarević i Mateo Herceg, DVD Bročice, Gabrijel Biškup i Jasin Osmani, DVD Kraljeva Velika, Martin Laktašić i Valentina Mužić, DVD Rajić, Karlo Stipanović i Petra Jurić, DVD Jazavica-Roždanik, Ivano Stančić i Ante Kovačević, DVD Bročice, Muhamed i Mensur Osmani, DVD Novska, Emanuel i Domagoj Jež, DVD Rajić, Martina Jurić i Marko Matacun, te ekipa DVD-a Jazavica-Roždanik, Mihael Blažeković i Borna Stančić.

U kategoriji ekipa ženske mladeži na 1. dječjem Vatrogasnom izazovu u Lipovljanima, natjecalo se 6 ekipa. Prvo i drugo mjesto osvojile su ekipe DVD-a Lipovljani, Lara Jupek i Sara Đurij, te Tara Jurić i Barbara Štiks. Treće mjesto osvojila je ekipa DVD  Rajić, Sevena Ždralović i Nikolina Komljenović.

Natjecale su se još tri ekipe: DVD Bročice, Lucija i Katarina Jurić, i Makfira Osmani i Klara Leticija Biškup, te ekipa DVD- Rajić, Sanela Cepika i Gordana Stipančević.

Svi natjecatelji prvog, dječjeg Vatrogasnog izazova osvojili su medalje, a prve tri ekipe i pehare. Kako je ovo natjecanje vatrogasnog podmlatka i mladeži, potpomogla i Općina Lipovljani, osvojene medalje i pehare podijelio je Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. Prije toga zahvalio je svima što su se odazvali pozivu na prvi dječji Vatrogasni izazov u Lipovljane, čestitao svima na ostvarenim rezultatima i pozvao ih ponovo na drugi dječji Vatrogasni izazov, slijedeće godine.

Damir SMETKO    

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content