• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Meteorolog Zoran Vakula u Lipovljanima predstavio svoje slikovnice s pričama o vremenu

Pričama i razgovorom o oblacima, snijegu i pahuljicama, kiši i kapljicama, suncu i vjetru, pa čak i o dugi, u Narodnoj knjižnici i čitaonici Lipovljani, predstavljene su meteoslikovnice. Jedan od najpoznatijih meteorologa u Hrvatskoj, Zoran Vakula, predstavio je svoje četiri slikovnice, vezane uz vremenske pojave, učenicima prvog i drugog razreda osnovne škole Josipa Kozarca iz Lipovljana, u petak, 17. veljače, a susret je organizirala knjižničarka Marita Štelma.

        Kako bi što više približio i na popularan način pojasnio prirodne pojave oko nas, meteorolog Zoran Vakula izdao je četiri slikovnice s vremenastim pričama, koje se zovu: Oblačasta, Vjetropirasta, Pahuljasta i Sunčasta. One su namijenjene djeci vrtićke dobi i  učenicima do 4 razreda osnovne škole.

        U okviru projekta glasnog čitanja, u lipovljanskoj knjižnici priređen je ovaj susret s meteorologom Zoranom Vakulom. On je na svoj prepoznatljiv način predstavio slikovnice, a njegove gestikulacije stalno su nasmijavale učenike prvog i drugog razreda. Ispiriralo je to učenika da i sami postave niz zanimljivih pitanja, na koje je nadahnuto odgovarao Zoran Vakula. Školski sat predstavljanja meteoslikovnica brzo je prošao, a sva djeca, slikovnice s vremenastim pričama, čije je ilustracije napravio karikaturist Nik Titanika, a napisao Zoran Vakula, mogu pročitati u Narodnoj knjižnici i čitaonici u Lipovljanima.

Damir SMETKO    

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content