• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Mario Merhaut i dalje će voditi Udrugu slijepih grada Kutine i dijela SMŽ

Prema donesenim odlukama, na redovnoj godišnjoj i izbornoj Skupštini Udruge slijepih grada Kutine i dijela SMŽ, Mario Merhaut vodit će ovu udrugu i slijedeće 4 godine, a tajnica udruge i dalje će biti Helena Ložar. Na godišnjoj Skupštini udruge, održanoj u srijedu, 29. ožujka u Kutini, prisutan je bio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

         Mario Merhaut otvorio je Skupštinu, pozdravio svoje članove i goste, te predložio dnevni red redovne i izborne Skupštine. Izvješće o prošlogodišnjem radu pročitala je Helena Ložar, tajnica udruge, a nakon toga i izvješće o financijskom poslovanju udruge tijekom 2022. godine.

         -U prošloj godini vodila se briga o svim članovima naše udruge, a naglasak je bio na organiziranju niza radionica, kako bi što više pomogli svakom članu u normalizaciji svakodnevnog života. Radionice su obuhvatile teme od nabavljanja hrane i pripreme jela u svakoj kuhinji, do zaštite od požara i zaštite od lopova, koje su organizirane uz pomoć vatrogasaca i policajaca iz postaja u Kutini – naglasila je Helena Ložar u izvješću o radu Udruge slijepih.

         Udruga je financijski pozitivno poslovala, pazilo se na svaku kunu, a većina odrađenog programa rada financirana je kroz projekte koje sufinanciraju jedinice lokalne samouprave, na čijem području djeluje Udruga slijepih grada Kutine i dijela Sisačko moslavačke županije. Među njima je i općina Lipovljani.         

         To je potvrdila i Kaja Tomac, koja je podnijela izvješće Skupštini, u ime Nadzornog odbora udruge. Izvješća su prihvaćena bez rasprave, kao i Operativni plan rada za 2023. godinu i financijsko poslovanje, u kom planiraju ukupni prihod udruge u iznosu od 71.300 eura.

         U izbornom dijelu Skupštine, u Upravni odbor udruge za slijedeće 4 godine izabrani su: Kristina Semenjuk, Natalija Prebeg, Ivan Bujan, Drago Popović kao dopredsjednik i Mario Merhaut kao predsjednik Udruge slijepih. U Nadzorni odbor izabrani su Branka Gračaković, Dalibor Hrastović i Kaja Tomac, a za tajnicu Helena Ložar.

         Čestitke na radu udruge te pružanje potpore u rješavanju njihovih potreba, na kraju Skupštine uputili su Željko Tomičić, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Kutine i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

         Redovna i izborna godišnja Skupština Udruge slijepih grada Kutine i dijela SMŽ, završila je zajedničkim ručkom svih prisutnih članova i njihovih videćih pratitelja. Razgovaralo se na zajedničkom druženju o nekim važnim problema slijepih članova udruge, ali i budućim aktivnostima. Za uspješni dosadašnji rad u vođenju udruge, ali i kao čestitka na novom izboru, Mariju Merhautu, predsjedniku Udruge, na poklon je darovana torta, koja je podijeljena među svim prisutnim članovima Udruge slijepih.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content