• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Marica Horvat, ponovo izabrana za predsjednicu, a Stjepan Jug za zamjenika u Udruzi umirovljenika općine Lipovljani

Veliki odaziv članova Udruge umirovljenika općine Lipovljani na godišnju redovnu i izbornu Skupštinu, održanu u subotu, 21. svibnja, govori o tome koliko su umirovljenici s područja općine Lipovljana željni zajedničkih aktivnosti i zajedničkih druženja, i koliko im je teško palo razdoblje ograničavajućih mjera tijekom borbe protiv pandemije corona virusa. U novo razdoblje, kreću i s novim (starim) čelništvom udruge, koju će i dalje voditi Marica Horvat, jer je ponovo izabrana za predsjednicu Udruge umirovljenika OL.

 Pjevački zbor Udruge umirovljenika OL otvorio je ovogodišnju Skupštinu, otpjevavši himnu i nekoliko pjesama. Izabrano je radno predsjedništvo Skupštine: Ivan Merhaut, Marica Horvat i Jasna Željem, koja je vodila Skupštinu. Izvješće o radu u 2021. godini podnijela je Marica Horvat, predsjednica udruge, koja je pobrojala aktivnosti udruge u prošloj godini. Bilo ih je malo, zbog ograničavajućih, epidemioloških mjera, i bez masovnijeg okupljanja i druženja. To je članovima teško palo, no otkazani su sportski susreti i druge zajedničke aktivnosti i druženja.

Financijsko izvješće, također, prati nametnuti, smanjeni rad udruge. Blagajnica Jasna Željem pročitala je specifikaciju prihoda i rashoda za 2021. godinu. Ukupni prihodi bili su 11.928 kuna. Najveći prihod u iznosu od 5.040 kuna ostvarili su od uplate članarina, te 2.000 kuna iz proračuna Općine Lipovljani. Ukupni rashod bio je 8.720 kuna, pa u ovu godinu ulaze s prihodom od 3.208 kuna. Plan rada udruge za 2022. godinu je niz aktivnosti koje su se provodile prije pandemije i što više zajedničkih, sportskih druženja.

Nakon jednoglasno usvojenih izvješća za prošlu godinu, na dnevnom redu Skupštine našao se izborni dio skupa. Kandidacijska komisija je predložila, a članovi Skupštine prihvatili su predložene prijedloge bez rasprave i bez izmjena.

U sljedeće 4 godine, Udrugu umirovljenika općine Lipovljani vodit će Marica Horvat, kao predsjednica udruge, za njezinog zamjenika izabran je Stjepan Jug, za blagajnicu Jasna Željem i za tajnika udruge Ivan Merhaut. Uz njih, u Upravni odbor izabrani su još: Danica Kraljevac, Ljubica Turas, Željka Hnatjuk, Bogdan Hnatjuk, Slavica Tot, Blaža Kostecki, Antun Dlouhi, Marija Ljubić i Dragica Vidaček. U Nadzorni odbor izabrani su Mirko Fedak, Marija Uhitil i Vlado Dorić.

Skupština je završila pozdravnim riječima gostiju i završnom riječju predsjednice Marice Horvat. Kao gost prisutan je bio i Tony Rosi, predsjednik Stranke umirovljenika. Skupštinu je pratio i Tomislav Lukšić, predsjednik Općinskog vijeća općine Lipovljani, koji je umirovljenike općine Lipovljani, na ovoj Skupštini, pozdravio u svoje i ime Nikole Horvata, načelnika općine Lipovljani. Zahvalio je članovima udruge, za sav dosadašnji rad, za angažiranje u društvenim događanjima općine Lipovljani, pozvao ih da i dalje sudjeluju, prema svojim mogućnostima, u društvenom životu i na manifestaciji “Lipovljanski susreti” u sportskom dijelu. Zaželio im je puno zdravlja i zajedničkih druženja, uz potvrdu da će Općina Lipovljani i ubuduće financijski podržavati rad udruge prema njihovim zahtjevima.

Članovi Udruge umirovljenika, uz buket cvijeća, čestitali su Marici Horvat na ponovnom izboru za predsjednicu udruge. Svi su zajedno večerali i nastavili se družiti uz glazbu i ples.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content