• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Lovci LD Srnjak iz Lipovljana okupili članove 10 lovačkih društava

Za razliku od prijašnjih godina i dosadašnjih Lipovljanskih susreta  kada su lovci LD Srnjak iz Lipovljana okupljali prijatelje iz lovačkih društava u centru Lipovljana, ove godine svoje su susrete obogaćene natjecanjem u gađanju glinenih golubova održali kod lovačke kuće u Krivaju. Lovačka kuća, okolina i strelište bilo je puno lovaca i njihovih gostiju, u nedjelju, 28. kolovoza, a natjecanje u trapu i gađanje zračnom puškom potrajalo je do večernjih sati.

         Na lovačko okupljanje u okviru Lipovljanskih susreta 2022. odazvala su se sva pozvana lovačka društva, njih 10, uglavnom iz Sisačko-moslavačke županije i svi su imali ekipe za natjecanje u gađanju glinenih golubova, popularnom trapu. Odmah iza podneva započelo je natjecanje u trapu, a nešto kasnije i u gađanju sa zračnom puškom. Velik broj natjecatelja, odužio je natjecanje sve do večernjih sati.

-Tijekom natjecanja u trapu ispucano je između 2.500 i 3.000 patrona, a potrošeno je 1.500 komada glinenih golubova – rekao nam je Tomislav Dorić, voditelj lovačkog natjecanja u gađanju glinenih golubova kod lovačke kuće u Krivaju.

Nakon završenog natjecanja, Damir Kojnok, predsjednik LD Srnjak iz Lipovljana, podijelio je nagrade za ostvarene rezultate. U trapu, u pojedinačnoj konkurenciji pobijedio je Mario Barišić, ispred Dalibora Didulice. Treće mjesto osvojio je Frano Malnar.

U trapu, ekipno su najbolji bili članovi LD ‘Kuna’ iz Osekova, koji su osvojili 1. mjesto. Drugoplasirani su bili članovi Lovačke udruge ”Lonjsko polje” iz Mužilovčice, a 3. mjesto osvojila je ekipa LD ‘Posavski lovac’ iz Krapja.

U natjecanju gađanje zračnom puškom, 1. mjesto osvojio je Josip Molnar, 2. mjesto Dalibor Didulica, a 3. mjesto Miro Pentek.

Za natjecatelje i goste pripravljen je lovački gulaš i grah, a gosti iz Krapja skuhali su i kotlić fiš paprikaša.

Uz organizaciju natjecanja u gađanju glinenih golubova i zračnom puškom, lovci Lovačkog društva Srnjak iz Lipovljana pohvalili su se i odstrijeljenim lovačkim trofejima. Vrlo lijepa i bogata izložba lovačkih trofeja bila je postavljena u krivajskoj lovačkoj kući, a vidjeli su ju svi gosti i posjetitelji ovog lovačkog okupljanja u Krivaju.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content