• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Lovci LD ”Srnjak” iz Lipovljana održali godišnju Skupštinu društva

U Lovačkoj kući u Krivaju, gdje su tijekom 2022. godine proveli puno vremena radeći na njezinom uređenju i družeći se nakon lova ili radova, lovci Lovačkog društva ”Srnjak” iz Lipovljana, u nedjelju, 14. svibnja održali su redovnu godišnju Skupštinu. Nju je pratio i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

         Skupštinu je otvorio i vodio Damir Kojnok, predsjednik Lovačkog društva ”Srnjak”, uz članov voditeljstva Ivanu Babić i Ivana Beljana, a na Skupštini je bilo prisutan 41 lovac ovog Lovačkog društva.

         Uz stalne poslove u lovištu, brigu o životinjama, njihovoj ishrani, čišćenju lovišta, održavanje starih i izradu novih lovnih objekata, te organiziranje lova, u protekloj godini se jaku puno radilo na uređenju lovačkih objekata. Najviše na Lovačkoj kući u Krivaju gdje se uz nju radilo i na uređenju već postojećeg strelišta – naglasio je u svom godišnjem izvješću o radu Damir Kojnok, predsjednik LD ”Srnjak”.

         O financijskom poslovanju ”Srnjaka” u prošloj godini, izvješće je podnio Zoran Mužić. Ukupni prihod u 2022. godini iznosio im je 259.536 kuna, a ukupni rashodi su bili u iznosu 207.176 kuna. Najviše prihoda ostvarili su od društvene članarine 54.500 kuna i savezne članarine 23.000 kuna, zatim od nadoknade štete koju im je platio Vemilion u iznosu od 82.600 kuna i donacije Općine Lipovljani u iznosu od 25.000 kuna.

         Najviše izdataka imali su za građevinski materijal za uređenje lovnih objekata u iznosu od 53.000 kuna, kupovinu fazana u iznosu od 22.500 kuna, za organizaciju lova i akcija uređenja u iznosu od 21.900 kuna, provedbu lovno gospodarske osnove u iznosu od 15.000 kuna, osiguranje lovišta 14.000 kuna i materijale za sjetvu 11.000 kuna.          Osim izvješća o radu Lovačkog društva i financijskog poslovanja, na održanoj Skupštini, izvješća su podnijeli lovnik, lovočuvar i Nadzorni odbor. U lovištu kojem gospodare nije bilo nikakvih incidenata ili prekršaja, no svi članovi nisu se redovito odazivali na radne akcije.

         Nakon izvješća vezanih za prošlu godinu, na Skupštini je pročitan i Plan rada za ovu godinu, te financijski plan. Za rad Lovačkog društva ove godine planiraju ostvariti ukupno 25.700 eura, od čega očekuju financiranje projekata u iznosu od 6.000 eura iz proračuna Općine Lipovljani.

         Pri kraju Skupštine prihvaćena je ostavka Tomislava Dorića na sve funkcije u društvu, a u članstvo je primljeno novih 5 lovaca.

         Godišnju Skupštinu i članove ”Srnjaka” pozdravili su i gosti. O stanju u lovstvu, novim zakonskim prijedlozima govorili su Antun Pernar i Ivica Pučko, dopredsjednik županijsko Saveza lovaca i predsjednik Nadzorno odbora HLS-a. Članove Lovačkog društva pozdravio je i Nikola Horvat, koji je i čestitao na ostvarenim ulaganjima i uređenjima lovačkih objekata. Također je čestito i na postignutim rezultatima na strelištima i zaželio dobru kob u lovovima.

         Na kraju ovogodišnje redovne godišnje Skupštine, dodijeljeni su i trofejni listovi za odstrijeljenu divljač tijekom prošle godine.

Trofejne knjižice dobili su: Marko Siniša za 2 lisice, Tomislav Pernar, Siniša Nađ i Antun Vanjek za odstrijeljenog čaglja, Ivan Beljan, Jaroslav Makal, Matija Sijarto i Tomislav Pernar za vepra, Ivana Babić, Veljko Dalenjak, Krunoslav Sopić, Tomislav Dorić, Gordana Babić, Marko Matešić, Mario Sopić, Mladen Softa, Zoran Mužić i Ivan Beljan za odstrijeljenog srnjaka i Filip Marijanović za odstrijeljenog običnog jelena, čiji trofej je ocjenjen sa 134,94 cic točkice.

         Nakon održane godišnje Skupštine, lovci i njihovi gosti nastavili su se zajednički družiti, a zbog kišnog vremena odgođeno je gađanje glinenih golubova.

Damir SMETKO 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content