• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

‘Lipovljanski susreti’ ove će se godine održati u subotu, 28. i nedjelju, 29. kolovoza

U subotu, 28. i nedjelju, 29. kolovoza održat će se ovogodišnji ‘Lipovljanski susreti’, središnja kulturna i turistička manifestacija nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj. Nakon jednogodišnje stanke, zbog pandemije koronavirusa, ‘Lipovljanski susreti 2021.’ održat će se u smanjenom obujmu, a cjelokupan program odvijat će se isključivo na otvorenom prostoru, u centru Lipovljana.

         Takvu odluku s dosta promišljanja i nepoznanica, posebno oko stanja i suzbijanja pandemije koronavirusa za dva mjeseca, u četvrtak, 1. srpnja donijeli su članovi Organizacijskog odbora ‘Lipovljanskih susreta’, na prijedlog Nikole Horvata, predsjednika Organizacijskog odbora i načelnika općine Lipovljani. Članovi Odbora podržali su prijedlog da se održi samo osnovni program, vezan uz rad i aktivnosti nacionalnih manjina, kako bi se tradicija manifestacije očuvala, a njen razvoj i ponovno proširenje na trodnevnu manifestaciju ostavlja se za iduće godine.

         Stoljetni lipovljanski park opet će biti mjesto gdje će na štandovima nacionalne manjine, ali i tradicijski obrti moći izložiti i pokazati svoj rad i specifičnosti običaja. Na velikoj pozornici će udruge nacionalnih manjina, zajedno s KUD-om ‘Lipa’ i MPZ ‘Lira’ pokazati svoje tradicijske plesove i pjesme. Subotnja večer završit će nastupom jedne estradne zvijezde, ili tamburaškog sastava. Program će, prema sadašnjim epidemiološkim mjerama, trebati završiti u ponoć, a nastavio bi se u nedjelju oko podneva, nastupom sportskih i drugih udruga, natjecanjem na prostoru parka.

         Sada se već zna, da će se ovogodišnji ‘Lipovljanski susreti’ održati pod visokim pokroviteljstvom Zorana Milanovića, predsjednika Republike Hrvatske, a zemlja partner bit će Ukrajina. U suradnji s ukrajinskim veleposlanstvom u Hrvatskoj, iz Ukrajine bi na nastup u Lipovljane, na ‘Susrete’, trebao stići i jedan plesni ansambl. On će, zajedno s plesnim nastupima društava nacionalnih manjina, biti dio središnjeg dijela programa ovogodišnjih ‘Lipovljanskih susreta’.  

         Drugog dana ‘Susreta’, u nedjelju, 29. kolovoza u parku će se predstaviti sportske i druge udruge općine Lipovljani.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content