• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Kuglači ”Slavonca” postali prvaci 3. HKLS-Bjelovar i plasirali se u 2. HKL-sjever

Kuglači ”Slavonca” iz Lipovljana, osvojili su prvo mjesto u 3. HKLS-Bjelovar, pa nakon tri prvenstvene sezone, ponovo će se, od jeseni, natjecati u 2. HKL-sjever. Iako su cijelu prvenstvenu sezonu bili u vrhu tablice, osvajanje prvog mjesta potvrdili su u zadnjoj utakmici ove prvenstvene sezone, odigranoj u petak, 11. ožujka na kuglani u Kutini, gdje igraju prvenstvene utakmice kao domaćini.

        Za osvajanje 1. mjesta u prvenstvenoj sezoni 2021./2022., među 8 kuglačkih ekipa, kuglači ”Slavonca” trebali su pobijediti ekipu sisačkog ‘Jedinstva”. Siščani su u Kutinu došli pobijediti, pa je prvenstvena utakmica bila odlična, napeta i borbena, jer se kuglalo vrlo ujednačeno. Kuglači ”Slavonca” pobijedili su zahvaljujući većoj želji i upornosti, koju su pokazali sve do zadnjih hitaca na utakmici. Time je pobjeda bila slađa, a veselje za osvojeno prvenstvo – jače.

        KK ”Slavonac” pobijedio je KK ”Jedinstvo” iz Siska  6:2,  3315 : 3266.  Na prve dvije staze igrači ”Slavonca” L. Herić i D. Zeman izgubili su od D. Pavlovića i F. Turkalja, a na ostale četiri staze D. Miško, Dino Herić, R. Repinc i I. Nađ pobijedili su Z. Balača, D. Novalića, K. Ivekovića/D. Đukića i E. Fuka. Sve to su bile tijesne pobjede (ili porazi), a naj ne izvjesnije bilo je u meču Dino Herić – D. Novalić, koji je odlučen u zadnjim hicima. Igrač, i predsjednik KK  ”Slavonac”, Dino Herić, pokazao je kako se bori za boje svog kluba, i na kraju slavio sa tijesnih 13 drva, više srušenih.

        Osvajanje naslova prvaka u 3. HKLS-Bjelovar i plasiranje u 2. HKL-sjever, na kuglani u Kutini, pratio je kao navijač i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, pruživši tako potporu željama igrača da potvrde naslov prvaka i plasman u viši natjecateljski rang. Veliku podršku kuglačima pružili su i vjerni navijači, koji su stvorili lijepu navijačku atmosferu i bodrili svoje igrače i kad im nije kugla išla od ruke. Očekivano, cilj je ostvaren teško, ali uspješno. Najljepše od svega je to da ekipu čine isključivo kuglači iz Lipovljana, koji kuglaju sa zadovoljstvom i uz minimalne uvjete. Uz jasenovački Stolar, jedini su kuglački klub koji nema svoje kuglane, no ni to ih ne sprječava da postižu odlične rezultate, i budu sportska udruga za primjer, na području općine Lipovljani.

Damir SMETKO

KONAČNA TABLICA 3.HKLS-Bjelovar prv. sezona 2021./2022.

EkipaUTAPOBNERPORBOD
      
1. Slavonac Li
Lipovljani
  141112  23
2. Bilogora
Bjelovar
  141004  20
3. Slavonija
Novska
  14 905  18
4. Zanatlija Sk
Sisak
  14 824  18
5. Jedinstvo
Sisak
  14 806  16
6. Poštar Bj
Bjelovar
  14 419    9
7. Siscia
Sisak
  14 329    8
8. Stolar
Jasenovac
  14 0014    0
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Rasplesana mladost njeguje baštinu svojih predaka

Dvosatnim izvođenjem pjevačkog i plesnog programa, revijom narodnih nošnji i, prije toga, mimohodom svih društava kroz centar Lipovljana, ovogodišnji ”Lipovljanski susreti” još

Skip to content