• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

IZGRAĐENA NOVA LED RASVJETA NA NOGOMETNOM IGRALIŠTU LINIJE

Od početka ovog tjedna, nogometaši i nogometašice nogometnog kluba „Slavonac“ iz Lipovljana treniraju i u kasnim, večernjim satima, zahvaljujući dovršetku radova na izgradnji i montaži nove reflektorske rasvjete. Radovi su započeli još krajem prošle godine, izvođenjem zemljanih radova te izradom dubokih armirano-betonskih temelja. Tada je izvedena i većina elektroinstalaterskih radova, no stupovi i reflektori nisu postavljeni jer se sukladno nalogu nadzornog inženjera, moralo čekati tzv. sazrijevanje betona. Nakon toga, zbog učestalih oborina i natopljenog terena, nije se moglo pristupiti montaži samih stupova i reflektora, za koje je naknadno angažirana dizalica.

Dolaskom toplijeg i sušnog razdoblja, izvođač radova GO Dujić gradnja, dovršio je radove te od ovog tjedna svi ljubitelji nogometa mogu uživati u večernjim treninzima, kada nema velikih vrućina. Time su najviše oduševljeni najmlađi polaznici Škole nogometa, koja se odvija u sklopu rada ŠNK „Slavonac“ Lipovljani. Zahvaljujući trenerima Škole nogometa, velikim entuzijastima koji su počeli doslovno od nule te radeći fantastičan posao, u godinu i pol dana okupili i registrirali preko 130 dječaka i djevojčica u Školu nogometa, općinsko rukovodstvo dalo  je izraditi dokumentaciju za izgradnju rasvjete te  projekt vrijedan 55.000,00 € + PDV uvrstilo u proračun, kao jedan od prioriteta.

Također, u tijeku je ishođenje građevinske dozvole za budući sportski centar, koji će uz četverostaznu kuglanu, kafić i tribine, sadržavati i nove moderne svlačionice za ŠNK „Slavonac“ Lipovljani, a izrađen je i dodatni projekt za izradu drenaže, denivelaciju postojećeg terena te opremanje igrališta novom sportskom opremom i ogradom.

Svakako treba napomenuti kako ŠNK „Slavonac“ Lipovljani u ovom trenutku broji čak 9 pogona, što je rezultat prije svega rada Škole nogometa koja ostvaruje odlične rezultate. Za to su zaslužni i roditelji koji pružaju veliku podršku djeci, ali i trenerima. Stoga ne čudi i dodatna podrška Općine Lipovljani koja izgradnjom buduće sportske infrastrukture želi omogućiti što kvalitetnije uvjete za rad naših nogometašica i nogometaša, osobito onih najmlađih.

FOTOGRAFIJE: Zlatko Pješ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content