• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Iz općinskog proračuna sufinancirat će se 37 projekata od 19 udruga građana

Udruge građana koje djeluju na područja općine Lipovljani, ove godine mogu računati na financijsku potporu u iznosu od 104.904 eura iz općinskog proračuna. Ugovore o sufinanciranju projekata u ovoj godini, iz kulture, sporta, civilnog društva i vjerskih zajednica, potpisali su predsjednici ili tajnici udruga, i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani, u četvrtak, 16. ožujka, u općinskoj vijećnici u Lipovljanima.

         Prije samog potpisivanja ugovora o ovogodišnjem sufinanciranju, prisutnim predstavnicima udruga građana, o tijeku postupka javnog poziva i donesenim odlukama, kratko je govorio načelnik Nikola Horvat.

         -Na javni poziv objavljen 20. siječnja ove godine, javilo se 19 udruga s 38 prijavljenih projekata. Sufinancirat će se 37 projekata, a jedan nije zadovoljio kriterije objavljene u javnom pozivu za ovogodišnje sufinanciranje rada udruga. Iznos raspoloživih sredstava planiranih u općinskom proračunu bio je 108.567 eura. Prihvaćeno je za sufinanciranje i ukupno je dodijeljeno 104.904 eura jer sva sredstva predviđena za programe u kulturi nisu iskorištena.

         Sufinancirat će se rad 19 udruga u rasponu od 250 eura, do najviše, 26.145 eura – istaknuo je Nikola Horvat, prije zajedničkog potpisivanja i uručivanja ugovora.

         Na financijskoj potpori, koja se isplaćuje godinama, svim udrugama na području općine Lipovljani, zahvalila se Nevenka Zorić, predsjednica MPZ ‘Lira”, te Josip Krajči, predsjednik Matice slovačke Lipovljani.

         Udruge moraju namjenski trošiti odobrena im sredstva, a nakon utroška, sredstva moraju opravdati, kako bi i ubuduće mogli konkurirati za sredstva proračuna Općine Lipovljani .

Damir SMETKO  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content