• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Piljenčani su 29. kolovoza proslavili blagdan Ivana Nepomuka na svetoj misi u 11 h, u 17 h dočekali su sudionike biciklijade koja je bila dio programa Lipovljanskih susreta, a ispred društvenog doma u 19 h kratkim folklorno-zabavnim programom u kojem su sudjelovali gosti iz Ukrajine: Zaslužni zakarpatski akademski zbor koji je izveo dio programa s pozornice Lipovljanskih susreta. Ono što su pokazali još nije nikad viđeno u Piljenicama. Potvrdila je to i etnologinja Slavica Moslavac koja je bila među gostima i ocjenjivala je pregače u natjecanju koje je slijedilo. Ocjenjivala se ljepota i izvornost pregače, ali presudila je igra posluživanja aperitiva zatvorenih očiju. Pobijedila je Maja Kurbanović koju je nagradio Ogranak Matice hrvatske iz Lipovljana, a drugo mjesto zauzela je Marija Bolkovac koja je nagrađena poklonom trgovine Šego. Goste Ivanja pozdravio je načelnik Nikola Horvat naglasivši da je Ivanje u Piljenicama dio Lipovljanskih susreta. Zbog najave lošeg vremena odgođeno je pranje rublja na Pakri, ali prognoza nije spriječila udruge iz susjednih sela kao i brojne posjetitelje da dođu u Piljenice.

Goste je zabavljao tamburaški sastav „Ambar“ , a domaćini (Mlinarice,  mjesni odbor, vatrogasci) gostima su ponudili okrjepu i tombolu čiji je prihod namijenjen obnovi kapelice svetog Ivana Nepomuka u Piljenicama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Održana druga akcija darivanja krvi

Druga ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, održana je u Lipovljanima, u srijedu, 26. lipnja. Krv je darovana za potrebe Hrvatskog zavoda za

Skip to content