• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Isporučena nova vatrogasna oprema DVD-u Lipovljani i DVD-u Piljenice, u vrijednosti 100.000,00 eura

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Lipovljani i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Piljenice, u subotu, 11. veljače isporučena je nova vatrogasna oprema, koja je financirana iz sredstava Fonda solidarnosti Europske unije. Riječka tvrtka Ergo-tehnika dovezla je zaštitnu opremu i alate za korištenje tijekom intervencija u vrijednosti od 100.000 eura, odnosno 750 tisuća kuna, obzirom da su oprema i alati ugovoreni tijekom prošle godine.

        U spremištu DVD-a Lipovljani istovarena je oprema vrijedna 500.000 kuna, odnosno 66.400 eura. Održana je primopredaja koju su vodili Dijana Vanjek, zapovjednica VZO-a i Dino Sudra, tajnik DVD-a. Ovom opremom znatno je obnovljena uništena ili oštećena osobna oprema za vatrogasce. Također i alati i strojevi koji se koriste kod raznih tehničkih intervencija, poput onih tijekom potresa u Petrinji i na Banovini, na otklanjanju čijih posljedica su sudjelovali i vatrogasci DVD- Lipovljani, odnosno Vatrogasne zajednice općine Lipovljani.

        Zaštitna oprema za vatrogasce te alati za tehničke intervencije, isporučena je i DVD-u Piljenice. Oni su pristiglu opremu i nove alate koji se koriste kod različitih intervencija, posložili u Društvenom domu, jer u vatrogasnom spremištu žele urediti dio spremišta u kom će biti smještena nova oprema, koja ima višegodišnju garanciju. Nova oprema, također, financirana iz Fonda solidarnosti Europske unije, i za koju su ugovori potpisani tijekom prošle godine, u vrijednosti je 250.000 kuna, odnosno 33.200 eura. Primopredaji opreme bili su prisutni i članovi DVD-a Piljenice, na čelu s Goranom Pavlovićem, zapovjednikom Društva.  

        Zajedno s već isporučenom opremom VZO-u Lipovljani, tijekom listopada prošle godine, vrlo kvalitetna novo pribavljena   oprema u vrijednosti  130.000,00 eura, odnosno gotovo milijun kuna, pridonijet će učinkovitom vatrogastvu na području općine Lipovljani. Brzim, pravovremenim i kvalitetnim intervencijama, ali i zaštiti samih vatrogasaca na intervencijama pridonijet će manjoj izloženosti vatrogasaca i učinkovitijim intervencijama, te otklanjanju štete nanesene prirodnim nepogodama i katastrofama.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content