Subota, 27 srpnja, 2024
  • +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Godišnjom Skupštinom kuglači ”Slavonca” proslavili naslov prvaka i 60. obljetnicu osnivanja kluba u Lipovljanima

Redovna godišnja Skupština članova Kuglačkog kluba ”Slavonac” iz Lipovljana, održana je u Društvenom domu u Lipovljanima, u subotu, 23. travnja, bila je dvostruko svečana. Kuglači ”Slavonca” proslavili su osvajanje 1. mjesta tijekom prvenstvene sezone 2021/22. i plasman u viši rang natjecanja, te 60. obljetnicu osnivanja Kuglačkog kluba ”Slavonac” Lipovljani.

        Članove i goste, na početku Skupštine pozdravio je Dino Herić, igrač prve ekipe i predsjednik Kuglačkog kluba ”Slavonac”. Minutom šutnje prisjetili su se, današnji članovi, svih umrlih kuglača ”Slavonca”, ali i hrvatskih branitelja. Uz goste, na Skupštini je bilo 13 od ukupno 16 članova kuba.

        Izvješće o prošlogodišnjem radu podnio je predsjednik, Dino Herić. Prisjetio se kako su početkom prošle, 2021. godine trebali započeti s nastavkom ligaškog natjecanja, ali je prvenstvo prekinuto zbog pandemije covid-19. U prvom dijelu prvenstvene sezone, u jesen 2020. godine, ostvarili su 6 pobjeda i jedan poraz, pa su polusezonu završili na 1. mjestu. No, zbog prekida prvenstva uzrokovanom pandemijom, proglašeni su prvacima, ali ostali su u istoj ligi, odlukom HKS-a.

        U kolovozu su, članovi kluba u sklopu ”Lipovljanskih susreta 2021.”, organizirali turnir u boćanju, na kojem je nastupilo 10 ekipa. Uz to, ekipa KK Slavonac nastupila je i u natjecanju kuhanja lovačkog gulaša i osvojila 4. mjesto. Ipak, najvažnije je, da su u kolovozu započeli s pripremom za novu sezonu, a cilj je bio osvojiti prvo mjesto i plasman u viši rang. To su u proljeće ove godine i ostvarili.

        -Prošlu kalendarsku godinu zaključili smo odigravanjem prijateljskih utakmica, kao pripremama za nastavak sezone. Dobar rad i velika količina truda donijela nam je ono što smo i priželjkivali – prvo mjesto na kraju sezone 2021./2022. Nakon 14 odigranih kola naš omjer bio je 11 pobjeda, 1 neriješeni rezultat i 2 poraza, te smo sa ukupno 23 osvojena boda bili najbolji u 3. ligi. Od jeseni se natječemo u 2. HKL- zona sjever – istaknuo je Dino Herić, na kraju izvješća o radu KK Slavonac u prošloj godini.

        U prošloj, pobjedničkoj godini, KK Slavonac, ostvario je ukupno prihod od 38.008  kuna, a ukupni rashod bio je 31.776 kuna. Najviše prihoda ostvarili su iz proračuna Općine Lipovljani, u visini od 27.340 kuna, a najviše su potrošili na korištenje dvorane u Kutini, 13.800 kuna. Zbog budućeg natjecanja u 2. kuglačkoj ligi, povećat će im se ovogodišnji troškovi, pa je plan da ove godine ostvare prihod u visini od 60.000 kuna, od čega bi im za programe sufinanciranja Općina Lipovljani osigurala 50.000 kuna.

        Dok čekaju jesenski početak nove prvenstvene sezone, kuglači Slavonca, formu će održavati nastupima po kuglačkim turnirima, te tjednim treningom. U 2. ligi, željeli bi biti među boljim klubovima. Za sada imaju 15 igrača, i što je najvažnije, svi su domaći sportaši, svi su iz Lipovljana, što ”vitalnom 60-togodišnjaku”, Kuglačkom klubu Slavonac, osigurava još uspješniju budućnost.

        Na kraju Skupštine, kao uzvanici, prisutnim sportašima obratili su se Josip Hudec, općinski vijećnik i predsjednik, također, sportskog kluba ribolovaca ”šaran” iz Lipovljana, te Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

        Josip Hudec je čestitao kuglačima na odličnim rezultatima, uz prisjećanje na početak kuglanja u Lipovljanima, prije 60 godina, i zanimanje za kuglanje od najmlađih do najstarijih Lipovljanaca. Nikola Horvat, također je čestitao na osvojenom prvom mjestu i plasmanu u 2. hrvatsku kuglačku ligu.

        -Uspjesi kuglača su još vrjedniji jer ih postižu u kuglanama van Lipovljana, rekao je Nikola Horvat, no mi radimo na izgradnji novog sportskog centra na Linijama, u kojem će i kuglači naći svoje mjesto. Nažalost, postupak je dugotrajan, od idejnog rješenja do konačne izgradnje, jer to je ipak veliki projekt. Zato čestitam na uspjehu i na plasiranju u viši rang. Zahvaljujem i na angažiranju tijekom ”Lipovljanskih susreta”. Općina Lipovljani pratit će vaše financijske potrebe, za koje vam je ove godine odobreno 50.000 kuna. Pratit ćemo i sportske rezultate, za koje vam želio da budu kao i ovi dosadašnji – rekao je na kraju svog pozdravnog govora Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani.

        Osvajanje prvenstva i 60. obljetnica osnivanja Kuglačkog kluba ”Slavonac” u Lipovljanima, kuglači su proslavili sa svojim sportskim prijateljima iz susjednih klubova, sa donatorima i sponzorima, uz objed i tamburaše.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content