• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Godišnja Skupština NK Slavonca pokazala stabilizaciju kluba

”Slavonac iznad svih” često se čulo u nedjelju, 28. siječnja na redovnoj godišnjoj Skupštini Nogometnog kluba Slavonac iz Lipovljana. Nakon nekoliko kriznih sezona, u kojima je NK Slavonac dotakao samo dno organizacije i ligaških natjecanja u zadnjih 10-tak godina, izvješća o prošloj godini pokazuju puno bolje rezultate. Čini se, da su u nedavnoj prošlosti, konačno, povučeni pravi potezi, koji su počeli donositi i bolje rezultate.

        Na čelu NK Slavonac nalazi se Željko Zorić, dugogodišnji sportski aktivist iz Krivaja. Složena je i popunjena seniorska ekipa koja se uspješno natječe. Formirana je Škola nogometa, s odazivom djece iznad očekivanja. Konačno se fokus kluba okrenuo prema svojoj sredini, prema igračima iz Lipovljana i s lipovljanskog područja, i posebno važno, prema stvaranju svojih igrača. To jedino garantira uspjeh i funkcioniranje kluba u budućnosti.

        Tako postavljena organizacija, uz veliku podršku Općine Lipovljani, počela je donositi prve rezultate. O tome je na godišnjoj Skupštini govorio Željko Zorić, predsjednik NK Slavonac.

-U prošloj godini imali smo 193 registrirana igrača, tri pogona, predviđeno 112 utakmica, od kojih smo 110 odigrali. Sredinom svibnja posjetio nas je i župan Sisačko moslavačke županije, a Nogometni savez županije donirao nam je nogometne lopte. Nogometno igralište na Linijama osvjetljeno je sa 6 reflektora, koji su izgrađeni u potpunosti u režiji Općine Lipovljani, a vjerni navijači spjevali su nam i prigodnu pjesmu, navijačku himnu – izdvojio je, među ostalim, Željko Zorić, u izvješću o radu NK Slavonac u 2023. godini.

        O natjecateljskim rezultatima, izvještavalo se po kategorijama, a rezultati su jako dobri. Seniorska ekipa, konačno je ostvarila odlične rezultate, i ove godine se očekuje da pobjegne s dna ligaškog natjecanja, te da se plasira u 1. Županijsku ligu.

        U školi nogometa postoji više kategorija, od limaća do starijih pionira, koji se natječu u županijskim ligama i po raznim turnirima i ostvaruju, različite, ali uspješne rezultate. Mladi nogometaši imaju nekoliko vrsnih strijelaca, pa ako se nastave dobro razvijati, već za nekoliko godina NK Slavonac moga bi s vlastitim igračima, u seniorskoj konkurenciji, postizati odlučne rezultat, i igrati u višim rangovima natjecanja. Izvješća o radu u prošloj godini podnijeli su treneri Škole nogometa.

        Nogometni klub ima i dostatna financijska sredstva. Poslovanje kluba vodi financijski servis, a prema njihovom izvješću ukupni prihodi kluba u prošloj godini bili su 27.049 eura. Najviše se novca troši na putovanja, plaćanje sudaca, održavanje opreme i pomagala. Polovinu sredstava osigurala je općina Lipovljani, a bilo je i značajnih donatora kluba.

        Predstavljeni su i planovi za ovu godinu. To je prije svega prelazak u 1. Županijsku ligu i dalji razvoj Škole nogometa. Ulagat će se i u potrebnu opremu, pa je za ovu godinu usvojen financijski plan u visini 37.694 eura. 

        Održavanje godišnje Skupštine pratio je i Tomislav Lukšić, predsjednik općinskog vijeća općine Lipovljani. Pohvalio je rad kluba i ostvarene rezultate, i zaželio im još bolje u ovoj godini. Svrha sportskih klubova, pa tako i Slavonaca, je bavljenje mladih sportom, a rezultati su dokaz da se pravilno radi i trenira s mladima. Slavonac će, i ubuduće imati podršku Općine Lipovljani – naglasio je Tomislav Lukšić, tijekom pozdravne riječi na Skupštini.  

        Uspješnu prošlu godinu zaokružili su na godišnjoj Skupštini dodjelom Zahvalnica onima koji su se istakli pomažući rad Slavonaca. Željko Zorić dodijelio je Zahvalnice: Općini Lipovljani, Turističkoj zajednici općine Lipovljani, Zlatku Pješu, Josipu Kozini, Branku Živoderu, Josipu Turasu, Lipkom servisu, Limariji Baranček, Tomislavu Doriću, KL-u i Velimiru Bilandžiji.

Damir SMETKO

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content