• +385 44 676 004
  • info@lipovljani.hr
  • Pon - Pet: 7:30 - 15:30

Godina bogata raznim aktivnostima Udruge slijepih

Međunarodni dan bijelog štapa, Udruga slijepih grada Kutine i dijela SMŽ, u kojoj su aktivni i slijepe i slabovidne osobe s područja općine Lipovljani, svake godine obilježava zajedničkim okupljanjem članova i predstavljanjem rada udruge tijekom godine. Ove godine, Dan bijelog štapa obilježen je u srijedu, 11. listopada u Kutini.

        Obilježavanje važnog Dana za slijepe i slabovidne osobe otvorio je Mario Merhaut, predsjednik udruge, a o bogatom radu i aktivnostima slijepih osoba i njihove udruge tijekom godine, govorila je Helena Ložar, tajnica udruge. U prigodnom programu svoje pjesme su govorila Jasna Fuček iz Kutine i Kristina Semenjuk iz Novske. Glazbeni dio programa izveo je LM duo.

        Na svečanom obilježavanju Dana bijelog štapa, bio je i Nikola Horvat, načelnik općine Lipovljani. On je pozdravio rad udruge, zahvalio predsjedniku Mariju Merhautu na velikom trudu u vođenju udruge i naglasio kako će Općina Lipovljani i dalje financijski pomoći ostvarivati bogat rad udruge, kakvog nema kod mnogih udruga čiji članovi nemaju hendikep vida.

        Na kraju svečanog programa otkriven je zvučni pikado, prilagođen slijepim osobama. Prve strjelice bacila je Tea Šarinić, potpuno slijepa osoba, koja se i zalagala za nabavu ovakvog aparata. U godini bogatoj aktivnostima, Udruga slijepih grada Kutine i dijela SMŽ najavila je i nove aktivnosti, posebno rad na osiguravanju sredstava za program videćih pratitelja za slijepe osobe.

Damir SMETKO    

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Pročitajte i ovo

Skip to content